Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut la 898 de miliarde de dolari, depășind estimările

Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut la 898 de miliarde de dolari, depășind estimările
scris 14 sep 2018

Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut la 898 de miliarde de dolari într-o perioadă de 11 luni încheiată în august, depășind estimările Biroului pentru Buget al Congresului pentru primul an fiscal integral al președinției Trump, transmite Bloomberg.

Astfel, deficitul bugetar a crescut cu o treime în intervalul octombrie-august, de la 674 de miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului precedent, potrivit unui comunicat publicat joi de Departamentul Trezoreriei, scrie News.ro.

Cheltuielile au urcat cu 7%, la 3.880 de miliarde de dolari, în timp ce veniturile au avansat cu numai 1%, la 2.990 ce miliarde de dolari.

FOTO Andreas Treichl se retrage de la conducerea grupului austriac Erste, proprietarul BCR. Erste îi anunță succesorul CITEȘTE ȘI FOTO Andreas Treichl se retrage de la conducerea grupului austriac Erste, proprietarul BCR. Erste îi anunță succesorul

Veniturile încasate de la companii au scăzut cu 71 de miliarde de dolari, la 163 de miliarde de dolari, comparativ cu anul precedent.

Deficitul bugetar a continuat să crească în timpul președinției Trump, provocând îngrijorări că datoria publică a SUA, în prezent de 21.500 de miliarde de dolari, scapă de sub control.

Constrângerile bugetare sunt în creștere, din cauza reducerilor de impozite aplicate în acest an de guvernul republican, care vor mări deficitul bugetar cu circa 1.500 de miliarde de dolari ăn decurs de un deceniu, și creșterea cheltuielilor guvernamentale.

Casa Albă susține că reducerile de taxe vor da rezultate prin crearea de venituri generate de creșterea economică mai rapidă. FMI a avertizat că reducerile de taxe riscă să înscrie datoriile SUA pe o direcție nesustenabilă și să supraîncălzească economia.

În 2017, deficitul bugetar a fost de 666 de miliarde de dolari, în creștere de 586 de miliarde de dolari în anul anterioar, potrivit Departamentului Trezoreriei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deficit
sua