Deutsche Bank va plăti 41 de milioane de dolari în SUA pentru închiderea unei investigații privind spălarea de bani

Deutsche Bank va plăti 41 de milioane de dolari în SUA pentru închiderea unei investigații privind spălarea de bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2017

Deutsche Bank a acceptat plata a 41 de milioane de dolari în Statele Unite pentru închiderea unei investigații a Rezervei Federale (Fed) referitoare la incapacitatea băncii germane de a preveni eficient activitățile de spălare de bani, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunile Deutsche Bank din SUA nu au respectat legea referitoare la secretul bancar, care cere băncilor să ajute agențiile federale să prevină tranzacțiile ilegale, a anunțat Fed.

Banca centrală americană a impus totodată Deutsche Bank să corecteze practicile nesigure, scrie News.ro.

Cea mai mare bancă germană a acceptat totodată să îmbunătățească activitățile de control și să întărească supravegherea managementului de vârf.

”Suntem hotărâți să implementăm toate măsurile corective din ordinul Fed și să le îndeplinim așteptările”, se arată într-o declarație a Deutsche Bank.

Immofinanz preia galeria comercială Family Center din Botoșani și lansează în România brandul de retail STOP.SHOP CITEȘTE ȘI Immofinanz preia galeria comercială Family Center din Botoșani și lansează în România brandul de retail STOP.SHOP

Potrivit Fed, monitorizarea insuficientă din partea Deutsche Bank a implicat tranzacții suspecte de ordinul miliardelor de dolari, procesate în perioada 2011-2015, a arătat Fed.

Trazacțiile au implicat afiliate din Europa ale băncii care nu au oferit informații corecte și complete.

Deutsche Bank  a fost supusă unor investigații multiple de către diverse autorități de reglementare, care au dorit să afle dacă banca a permis clienților să facă tranzacții ilegale.

Deutsche Bank a încheiat recent acorduri în Marea Britanie și cu Departamentul pentru Servicii Financiare din New York referitoare la tranzacții care ar fi ajutat cetățeni bogați din Rusia să transfere din țara lor aproximativ 10 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
spalare de bani