Dolarul a încheiat cea mai slabă săptămână din ultima lună și a atins un nou minim al ultimilor 2 ani și jumătate

Dolarul a încheiat cea mai slabă săptămână din ultima lună și a atins un nou minim al ultimilor 2 ani și jumătate
scris 5 dec 2020

Dolarul american a încheiat, vineri, cea mai slabă săptămână din ultima lună și a coborât la un nou minim al ultimilor 2 ani și jumătate.

ICE Dollar Index, care surprinde evoluția dolarului față de un coș de 6 valute, a coborât, vineri, la un minim intraday de 90.47 puncte, cel mai redus nivel al ultimilor 2 ani și jumătate. După atingerea minimului, indicele dolarului a recuperat ușor din declin, până la 90,7 puncte, încheind săptămâna cu o scădere de circa 1,3%, cea mai slabă evoluție din ultima lună.

Indicele bursier american S&P 500 atinge un nou record. Investitorii așteaptă noi măsuri de stimulare CITEȘTE ȘI Indicele bursier american S&P 500 atinge un nou record. Investitorii așteaptă noi măsuri de stimulare

Și față de euro, moneda americană a atins un nou minim al ultimilor circa doi ani și jumătate.

Anunțurile recente privind vaccinul împotriva Covid-19 au alimentat apetitul la risc al investitorilor și au făcut ca aceștia să se orienteze spre mondele mai riscante, în detrimentul dolarului american.

Totodată, investitorii anticipează noi măsuri de stimulare economică în SUA, mai ales după datele dezamăgitoare privind evoluția pieței muncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolarul
covid-19
stimulare
euro
dolar
economie sua
coronavirus
ice dollar