Dolarul american a trecut pragul de 150 de yeni pentru prima dată în ultimii 32 de ani

Dolarul american a trecut pragul de 150 de yeni pentru prima dată în ultimii 32 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2022

Moneda japoneză și-a continuat deprecierea în raport cu dolarul american, care a depășit pragul simbolic de 150 de yeni pentru prima dată după 1990, ceea ce a dat naștere la speculații cu privire la posibilitatea unei noi intervenții a Băncii Japoniei în sprijinul yenului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 7:40 GMT, dolarul american se tranzacționa pentru 149,92 yeni, după ce anterior a depășit, pentru scurt timp, pragul de 150 de yeni, un nivel fără precedent atins de moneda japoneză după luna august 1990 pe fondul creșterii diferențelor între politicile monetare adoptate de Rezerva Federală americană și Banca Japoniei. În timp ce Fed continuă să majoreze agresiv dobânda de referință pentru a controla o inflație care a atins cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, Banca Japoniei menține o politică monetară ultra-relaxată, scrie Agerpres.

SpaceX a lansat serviciul Starlink Aviation, care oferă servicii de internet broadband în timpul zborurilor avioanelor private CITEȘTE ȘI SpaceX a lansat serviciul Starlink Aviation, care oferă servicii de internet broadband în timpul zborurilor avioanelor private

"Este un important prag psihologic care ar putea declanșa o intervenție, oamenii se așteaptă de ceva vreme la o intervenție", a declarat Sim Moh Siong, analist la Bank of Singapore.

Volatilitatea yenului a determinat autoritățile japoneze să intervină pe piețele valutare luna trecută, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, după ce cursul de schimb dolar-yen a ajuns la 145 de yeni pentru un dolar, însă această intervenție a oferit doar un sprijin de scurtă durată.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
yen