Dolarul scade în Asia, în lipsa unor planuri clare de stimulare economică din partea lui Trump

Dolarul scade în Asia, în lipsa unor planuri clare de stimulare economică din partea lui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2017

Dolarul s-a depreciat joi pe piața asiatică, față de yen, dolarul australian și euro, în lipsa unor planuri clare de stimulare din partea președintelui american ales Donald Trump în prima sa conferință de presă susținută după câștigarea alegerilor, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Trump a vorbit mult, dar nu a dat piețelor mai multe detalii despre planurile administrației sale de stimulare economică, politica comercială și fiscalitate. Așteptările investitorilor pentru aceste planuri au susținut aprecierea dolarului după alegeri, scrie News.ro.

Lipsa clarității a dus la continuarea declinului dolarului față de principalele valute, după declinul puternic de miercuri.

Yenul s-a apreciat joi cu 0,9%, dolarul pierzând cea mai mare parte a terenului recuperat după minimul ultimei luni atins în timpul nopții, de 114,28 unități pentru un dolar.

Moneda japoneză era tranzacționată la jumătatea ședinței de joi, de la Tokyo, la 115,81 yeni pentru un dolar, față de 115,81 ynei pentru un dolar miercuri seară, la New York.

Dolarul australian este în urcare cu 0,3%, avansul consemnat după conferința lui Trumo ajungând la 1,6%.

Banca centrală a Chinei verifică firmele care fac tranzacții cu bitcoin; moneda virtuală se depreciază puternic CITEȘTE ȘI Banca centrală a Chinei verifică firmele care fac tranzacții cu bitcoin; moneda virtuală se depreciază puternic

Euro este în creștere cu 0,4% față de miercuri seară, la 1,0608 dolari pe unitate.

Comentariile lui Trump au lăsat fără răspuns o listă lungă de întrebări din partea investitorilor, au arătat analiști ai Westpac Bank într-o notă adresată clienților.

”Creșterea post-electorală a dolarului s-a încheiat deocamdată”, a spus Takuya Kanda, analist la institutul de cercetări Gaitame.com, el anticipând că tendința negativă a monedei va continua până la învestitură.

Totuși, discursul lui Trump de la inaugurare va fi probabil mai aplicat în ceea ce privește piața valutară globală și piața obligațiunilor, anticipează analiștii.

Indicele WSJ al dolarului, care măsoară evoluția monedei față de un coș de valute importante, este în declin cu 0,31%, la 92,14 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
trump
asia