Euro a atins un nou nivel record, peste 4,64 lei, pe piața interbancară

Euro a atins un nou nivel record, peste 4,64 lei, pe piața interbancară
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2017

Euro a atins joi cotația de 4,64437 lei pe piața interbancară, un nou record, pe fondul accentuării tensiunilor sociale, a anunțului privind revizuirea în creștere a inflației și a datelor privind creșterea deficitului comercial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acesta este cel mai mare nivel înregistrat până în prezent pe piața interbancară. Recordul anterior a fost stabilit în iulie 2012, când euro a atins valoarea de 4,63749 lei pe piața interbancară, scrie News.ro

Leul s-a depreciat și în fața monedelor din regiune, precum zlotul polonez și forintul maghiar, pe fondul accentuării tensiunilor sociale și a protestelor împotriva modificării Codului fiscal.

Atât sindicatele, cât și patronatele au criticat aspru modificările Codului fiscal anunțate de Guvern, în special cea referitoare la trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Veniturile ING Bank au crescut cu 22% la nouă luni. Profitul nu-l depășește pe cel de anul trecut decât eliminând impactul excepțional al tranzacției Visa CITEȘTE ȘI Veniturile ING Bank au crescut cu 22% la nouă luni. Profitul nu-l depășește pe cel de anul trecut decât eliminând impactul excepțional al tranzacției Visa

Banca Națională a României (BNR) a revizuit în creștere, de la 1,9% la 2,7%, prognoza privind inflația pentru finalul acestui an, a lăsat neschimbată prognoza de 3,2% pentru finalul anului 2018 și a estimat un nivel de 3,1% pentru septembrie 2019.

Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,6279 lei/euro, cel mai mare nivel din august 2012 până în prezent.

Deficitul comercial al României a fost în august de 1,19 miliarde euro, în creștere cu 29,5% față de nivelul înregistrat în aceeași lună a anului trecut, când a fost 786,8 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
piata interbancara