Euro atinge un nou nivel maxim al ultimelor șase luni, de aproape 4,54 lei

Euro atinge un nou nivel maxim al ultimelor șase luni, de aproape 4,54 lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2016

Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,5363 lei/euro, în creștere cu 0,1% față de nivelul din ședința precedentă și nou nivel maxim din 24 iunie, în condițiile în care investitorii sunt îngrijorați în legătură cu situația bugetului îân 2017, ca urmare a creșterii salariilor bugetarilor și scăderii taxelor, spun analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News

Vineri, BNR a afișat un curs de 4,5309 lei/euro.

În regiune, forintul și zlotul s-au apreciat ușor în raport cu euro, în timp ce leul este afectat de întărzierea formări noului guvern și de îngrijorările privind bugetul din 2017, scrie News.ro.

Îngrijorările afectează și împrumuturile statului.

La ultima licitație de titluri de stat, de joi, Ministerul Finanțelor a respins toate ofertele băncilor la licitația de certificate de trezorerie scadente în 20 decembrie 2017, în condițiile în care oferta băncilor a fost foarte slabă, iar dobânzile solicitate au fost considerate prea mari.

În plus, Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care se calculează dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat marți, în prima ședință interbancară de după Crăciun, până la 0,90% pe an, nivel maxim din 25 ianuarie, de la 0,85% în ședința precedentă.

ASF a amendat City Insurance și pe directorul general al companiei cu 40.000 lei pentru nereguli grave CITEȘTE ȘI ASF a amendat City Insurance și pe directorul general al companiei cu 40.000 lei pentru nereguli grave

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,3368 lei până la 4,3397 lei.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elvețian a scăzut la 4,2224 lei, de la 4,2266 lei în ședința precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
bnr