Euro depășește 4,52 lei, atingând un nivel maxim al acestui an

Euro depășește 4,52 lei, atingând un nivel maxim al acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,5240 lei/euro, în creștere cu 0,45% față de nivelul din ședința precedentă și nivel maxim din 30 decembrie 2016, în condițiile în care investitorii sunt îngrijorați de protestele generate de OUG aprobată marți de Guvern, spun analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marți, BNR a afișat un curs de 4,5038 lei/euro, scrie News.ro.

În regiune, zlotul și forintul erau stabile în raport cu moneda unică europeană.

"Moneda locală s-a depreciat de la primele tranzacții, afectată de protestele de stradă împotriva Ordonanței de Urgență a Guvernului care a redus pedepsele pentru mai multe fapte de corupție", arată un raport al Credit Europe Bank, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,2072 lei la 4,1935 lei.

UE are un plan de restricționare a cash-ului în întreaga Europă. Economist: \ CITEȘTE ȘI UE are un plan de restricționare a cash-ului în întreaga Europă. Economist: "Numerarul este un garant al libertății individuale"

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elvețian a urcat de la 4,2267 lei la 4,2350 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
cursa valutar