Euro se apropie de 4,58 lei și atinge un nou nivel maxim al ultimei luni

Euro se apropie de 4,58 lei și atinge un nou nivel maxim al ultimei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,5780 lei/euro, în creștere cu 0,07% față de cotația precedentă și nou nivel maxim din 7 iulie, pe o tendință regională generată de creșterea aversiunii la risc a investitorilor, ca urmare a creșterii riscului unui conflict în peninsula coreeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, BNR a afișat un curs de 4,5750 lei/euro, scrie News.ro.

Leul s-a depreciat constant în ultimele trei ședințe, în linie cu evoluția altor monede din regiune, afectate de tensiunile geopolitice, care i-au făcut pe investitori să  evite activele considerate mai riscante.

Minivacanța de Sfânta Maria la munte: 470 lei pentru trei nopți la o vilă în Predeal sau 199 euro pe noapte la un hotel din Poiana Brașov CITEȘTE ȘI Minivacanța de Sfânta Maria la munte: 470 lei pentru trei nopți la o vilă în Predeal sau 199 euro pe noapte la un hotel din Poiana Brașov

"Este posibil ca această depreciere să aibă de-a face cu tensiunile geopolitice globale (...). EUR/RON ar putea să se tranzacționeze în continuare într-un interval destul de mic astăzi, iar scăderile importante de pe burse sugerează o aversiune la risc la nivel global, deci și un posibil potențial în sus pentru perechea valutară", arată un raport al ING Bank publicat vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,9057 lei până la 3,8950 lei.

Cursul francului elvețian, considerat monedă-refugiu în vremuri tensionate, a crescut de la 4,0438 lei la 4,0508 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
curs valutar
bnr