Euro se apropie de pragul de 4,57 lei, pe fondul tensiunilor de pe piețele financiare globale

Euro se apropie de pragul de 4,57 lei, pe fondul tensiunilor de pe piețele financiare globale
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,5698 lei/euro, în creștere ușoară față de nivelul precedent, în condițiile în care leul și alte monede emergente s-au depreciat din cauza incertitudinilor existente pe piețele financiare globale, în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, BNR a afișat un curs de 4,5675 lei/euro.

Leul a pierdut teren miercuri după s-a depreciat și marți, în principal din cauza tensiunilor existente pe piețe financiare și a creșterii aversiunii la risc, scrie News.ro.

Analiștii consideră că momentul economic bun, în contextul reconfirmării creșterii semnificative a Produsului Intern Brut (PIB) din primele trei luni, ar trebui să susțină leul pe termen scurt.

EXCLUSIV Asigurătorul locuințelor din România urcă ștacheta reasigurării la 900 milioane de euro, la un portofoliu de polițe în stagnare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Asigurătorul locuințelor din România urcă ștacheta reasigurării la 900 milioane de euro, la un portofoliu de polițe în stagnare

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,0528 lei la 4,0660 lei.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,2095 lei 4,2039.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro