Facebook a sugerat că proiectul Libra ar putea utiliza o serie de criptomonede garantate prin monede diferite, precum dolarul

Facebook a sugerat că proiectul Libra ar putea utiliza o serie de criptomonede garantate prin monede diferite, precum dolarul
scris 21 oct 2019

Facebook a sugerat că proiectul Libra ar putea utiliza o serie de criptomonede garantate prin diferite monede existente, precum dolarul, nu doar o singură monedă digitală legată de un coș de monede, relatează CNBC.

Gigantul internetului a propus inițial o singură unitate de valoare care ar ar avea la bază un coș de monede și obligațiuni guvernamentale, scrie News.ro.

Directorul inițiativei Libra, David Marcus, a declarat pentru Reuters, la un seminar bancar, că este deschis și altor abordări.

Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut CITEȘTE ȘI Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut

”Am putea să o facem diferit. În loc să avem o unitate sintetică...am putea avea o serie de monede de tip stablecoin, o stablecoin bazată pe dolar, una bazată pe euro, alta pe lira sterlină și așa mai departe”, a spus Marcus.

Monedele de timp stablecoin sunt criptomonede care sunt de obicei bazate pe monede garantate de guverne, cum este dolarul.

Cea mai cunoscută stablecoin este tether, care este bazată pe dolar. Aceasta a provocat însă unele controverse, cum ar fi dacă are în rezerve suficienți dolari, existând și sugestii că ar fi fost utilizată pentru manipularea pieței.

Astfel de monede au rolul să reducă volatilitatea observată la alte monede virtuale, cum sunt bitcoin și ether. În cazul Libra, obiectivul este să fie creat un sistem de plăți transfrontalier mai eficient.

Libra Association, înregistrată în Elveția, asociație care coordonează înființarea criptomonedei Libra, a întâmpinat numeroase obstacole de la începutul acestei luni, diverse companii membre, între care companiile de servicii de plăți Mastercard și Visa, anunțându-și retragerea.

În timp ce companiile de plăți s-au retras, nu existe semne imediate că băncile ar dori să se alăture proiectului Libra.

Christine Lagarde, numită oficial de liderii UE la conducerea BCE CITEȘTE ȘI Christine Lagarde, numită oficial de liderii UE la conducerea BCE

Directorul general al băncii americane JP Morgan, Jamie Dimon, a declarat vineri că Libra ”este o idee curată care nu se va întâmpla niciodată”.

Libra a fost primită cu o opoziție puternică din partea autorităților de reglementare din jurul lumii, îngrijorate că moneda ar putea perturba grav sistemul financiar mondial și ar putea fi utilizată pentru spălarea de bani și finanțarea terorismului.

Săptămâna trecută, un raport al G7 a afirmat că niciun proiect al unei stablecoin, inclusiv Libra, nu ar trebui să aibă loc până când nu vor fi eliminare riscurile juridice atașate.

Între timp, agenția globală de supraveghere a finanțărilor ilegale Financial Action Task Force a apreciat că astfel de monede digitale ar putea inhiba eforturile de combatere a spălării baniilor și a finanțării terorismului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
libra
criptomonede