FMI promite să sprijine Argentina după reintroducerea măsurilor de control valutar

FMI promite să sprijine Argentina după reintroducerea măsurilor de control valutar
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2019

Fondul Monetar Internațional (FMI) a informat că este gata să sprijine Argentina, după ce Guvernul de la Buenos Aires a introdus duminică măsuri de control valutar, în dorința de a liniști piețele financiare îngrijorate de perspectiva unei intrări în incapacitate de plată, informează Reuters și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unui decret publicat în Monitorul Oficial, Banca Centrală a Argentinei este autorizată să restricționeze achizițiile de dolari ale companiilor și persoanelor fizice. Aceasta înseamnă că firmele vor avea nevoie de permisiunea Băncii Centrale pentru a accesa piețele valutare în ideea de achiziționa valută și a face transferuri peste hotare. De asemenea, persoanele fizice nu vor putea efectua viramente în străinătate de peste 10.000 de dolari ș nici să cumpere valută cu o valoare mai mare de 10.000 de dolari fără autorizația Băncii Centrale a Argentinei, scrie Agerpres.

FOTO Gmail lansează un nou mod “out of office”, mult mai util CITEȘTE ȘI FOTO Gmail lansează un nou mod “out of office”, mult mai util

Măsurile anunțate duminică reprezintă o modificare cu 180% de grade a politicii Guvernului condus de Mauricio Macri, care, de la venirea la putere, în 2015, s-a declarat ostil oricărei măsuri de control valutar.

Măsurile de control valutar, care vor rămâne în vigoare până la data de 31 decembrie, vin după o săptămână de incertitudini pe piețe și o puternică depreciere a monedei argentiniene. Miercurea trecută Argentina a solicitat FMI o reeșalonare a datoriei sale de 57 miliarde dolari.

Economia Argentinei este în recesiune din 2018 și în prezent cunoaște una dintre cele mai ridicate inflații din lume (25,1% între ianuarie și iulie și 54,4% în ultimele 12 luni), o scădere a consumului, închiderea magazinelor și o creștere a sărăciei (32% în 2018) și a șomajului (20,1% în acest an).

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
argentina
schimb valutar