Fostul director general al PepsiCo Indra Nooyi, între candidații pentru postul de președinte al Băncii Mondiale

Fostul director general al PepsiCo Indra Nooyi, între candidații pentru postul de președinte al Băncii Mondiale
scris 16 ian 2019

Fostul director general al PepsiCo Indra Nooyi, un oficial al Departamentului Trezoreriei americane, David Malpass, și directorul general al Overseas Private Investment, Ray Washburne, se află între candidații pentru postul de președinte al Băncii Mondiale, a declarat marți un oficial de la Casa Albă, transmite Reuters.

Cele trei nume au fost menționate la o zi după ce oficiali americani au spus că fiica președintelui Donald Trump, Ivanka Trump, ajută la procesul de selecție a unui nou președinte al Băncii Mondiale, succesor al lui Jim Yong Kim, care se va retrage din funcție pe 1 februarie, scrie News.ro.

Nooyi, care a demisionat din funcția de director general al PepsiCo în octombrie, Malpass, subsecretar al Trezoreriei pentru afaceri internaționale, și Washburne, director general al OPIC din august 2017, se află între alți candidați avuți în vedere pentru Banca Mondială, a spus oficialul.

Economia Germaniei a crescut cu 1,5% în 2018, cel mai slab ritm din ultimii cinci ani CITEȘTE ȘI Economia Germaniei a crescut cu 1,5% în 2018, cel mai slab ritm din ultimii cinci ani

Statele Unite, care dețin o participație de control la Banca Mondială, au desemnat în mod tradițional liderul acestei instituții, de la înființarea acesteia, în 1946.

Kim a anunțat în mod surprinzător plecarea sa de la șefia Băncii Mondiale, de la 1 februarie, pentru a lucra la fondul de investiții Global Infrastructure Partners. Retragerea sa din funcție va avea loc cu peste trei ani mai devreme față de termenul de încheiere a mandatului său, în 2022, din cauza diferențelor de opinie cu administrația Trump în domeniul schimbărilor climatice și al necesității de alocare a unor resurse mai mari pentru dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsico indra nooyi
banca mondiala