FOTO BNR a lansat în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

FOTO BNR a lansat în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 ian 2018

Bancnotele și monedele care includ noua stemă a țării, cu Acvila de aur încoronată cu Coroana de Oțel, au fost lansate luni în piață de către Banca Națională a României, acestea având înscrisă pe avers data de 1 ianuarie 2018 și vor circula în paralel cu bancnotele și monedele deja existente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România se va alinia alături de alte state care au păstrat sau au repus coroana în componența stemelor lor, precum Polonia, Bulgaria, Cehia, Rusia, Serbia și Georgia.

Urmare a acestei modificări, autoritățile statului sunt obligate ca, până la 31 decembrie 2018, să înlocuiască stemele și sigiliile existente în prezent cu noul model. Până atunci, cele două modele de stemă a României și respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite în continuare.

GRAFIC Leul încheie anul la ce mai scăzut nivel față de euro din istorie CITEȘTE ȘI GRAFIC Leul încheie anul la ce mai scăzut nivel față de euro din istorie

În același timp, monedele și bancnotele emise de Banca Națională a României anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua să circule și după această dată, în paralel cu monedele și bancnotele cu stema nouă.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”.   

Noua stemă poate fi văzută în această imagine:

FOTO BNR a lansat în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație. Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
bancnote
monede