GRAFIC Bitcoin pierde rapid din valoare. Cel mai abrupt declin de două zile după martie 2020

GRAFIC Bitcoin pierde rapid din valoare. Cel mai abrupt declin de două zile după martie 2020
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 ian 2021

UPDATE: Criptomoneda și-a adâncit declinul în a doua parte a zilei. În jurul orei 16:40, bitcoin era în scădere cu 16,60% față de referința de ieri, la 31.696 dolari/unitate, după ce anterior a atins un minim intraday de 31.211 dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont CITEȘTE ȘI Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont

ȘTIRE INIȚIALĂ: Cotațiile bitcoin scad abrupt luni, pe fondul unui climat de aversiune la risc în piețele de capital și financiare, dar și al marcării profiturilor de către unii investitori.

Wellbeing în pandemie – Cum a derulat Auchan Romania un program de mental wellbeing cu Wellington CITEȘTE ȘI Wellbeing în pandemie – Cum a derulat Auchan Romania un program de mental wellbeing cu Wellington

Bitcoin s-a depreciat cu până la 13% în tranzacțiile de astăzi și cu peste 20% în ultimele două zile, cel mai pronunțat declin procentual începând cu luna martie a anului trecut, la debutul pandemiei.

În jurul orei 13:30 (ora României), bitcoin era în scădere cu 9% față de referință pe platforma BitStamp, la 34.630 dolari/unitate. Ethereum se deprecia cu 13,6%, Litecoin cu 14,8%, iar Bitcoin Cash cu 16,6%.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Vineri, bitcoin a atins un nou maxim record, de 41.958 dolari/unitate, la capătul unei săptămâni în care a atras un interes sporit din partea investitorilor instituționali.

Evoluția din ultimele două zile nu este decât o mișcare “sănătoasă” de corecție pentru cea mai populară criptomonedă, consideră analistul Naeem Aslam de la Ava Trade.

“Prețurile bitcoin vor găsi, probabil, sprijin în jurul a 28.000-30.000 dolari. Nu este momentul să intrăm în panică (…), întrucât raliul nu s-a terminat și este încă probabil să își găsească drumul în sus”, a precizat acesta, citat de MarketWatch.

Bitcoin s-a scumpit de peste patru ori în 2020, evoluție similară celei din 2017, când prețurile au crescut accelerat, pentru ca în următorul an să se prăbușească brusc.

Fanii criptomonedei sunt de părere că bitcoin va reuși să își păstreze valoarea acumulată pe parcursul anului trecut, susținută de creșterea apetitului pentru active riscante în contextul stimulilor fiscali și monetari lansați în pandemie, dar și de interesul investitorilor instituționali.

De cealaltă parte, criticii consideră că raliul recent nu este sustenabil, iar bitcoin nu va putea fi niciodată o alternativă viabilă la dolar și alte valute.

“Bitcoin este aproape sigur doar o altă bulă, iar rata actuală de creștere nu este sustenabilă. Deși este posibil să se maturizeze în viitor, în momentul actual bitcoin este, în mare parte, un activ speculativ”, spune Howard Wang, cofondator Convoy Investments, citat de Bloomberg.

FCA, autoritatea britanică de reglementare în domeniul financiar, a transmis, de asemenea, un avertisment cu privire la riscurile legate de investițiile în criptomonede

“Investițiile în criptoactive, precum și împrumuturile sau investițiile legate de criptoactive, implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari cu banii investitorilor. Dacă consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, arată FCA într-un comunicat luni.

Potrivit autorității britanice, riscurile investițiilor în criptoactive privesc, printre altele, protecția redusă sau inexistentă a consumatorilor și volatilitatea prețurilor.

GRAFIC Bitcoin pierde rapid din valoare. Cel mai abrupt declin de două zile după martie 2020

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii bitcoin
pret bitcoin
scadere
bula speculativa
criptomonede
monede virtuale
criptoactive