Grupul UniCredit, creștere de peste 20% a profitului în România

Grupul UniCredit, creștere de peste 20% a profitului în România
scris 7 nov 2019

Grupul bancar italian UniCredit a obținut un profit consolidat în România de 119 de milioane euro în primele 9 luni, în urcare cu 21,2% comparativ cu perioada similară din 2018, în condițiile îmbunătățirii rezultatului operațional.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Excluzând variațiile cursului de schimb, profitul consolidat al grupului a crescut cu 23,5% pe piața românească.

Profitul ope­ra­țional al UniCredit în România s-a situat la 204 milioane de euro în primele 9 luni din an, în creștere cu 17% în ritm anual. Profitul operațional net, care exclude creditele scoase în afara bilanțului, a fost de 161 de milioane de euro, în urcare cu 27,1% de acum un an. Astfel, UniCredit a scos în afara bilanțului credite de 43 milioane de euro în primele 3 trimestre, față de 48 milioane de euro în primele 9 luni din 2018.

Veniturile operaționale au însumat 333 milioane de euro, în urcare cu 11,9% față de primele 9 luni din 2018. De cealaltă parte, cheltuielile operaționale s-au majorat cu 4,7%, la 130 de milioane de euro.

Aproape de maxime, bursa are o sesiune de indecizie: închideri divergente pentru indici și cele mai tranzacționate acțiuni. Rezultatele financiare ale BRD transmit optimism în piață CITEȘTE ȘI Aproape de maxime, bursa are o sesiune de indecizie: închideri divergente pentru indici și cele mai tranzacționate acțiuni. Rezultatele financiare ale BRD transmit optimism în piață

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 8,1%, la 206 de milioane de euro, iar veniturile din tranzacționare au urcat cu 41%, la 74 de milioane de euro. Pe de altă parte, veniturile din comisioane au scăzut cu 3,2%, la 50 milioane euro.

Portofoliul de credite al UniCredit în România însuma 6,07 miliarde de euro la finele lunii septembrie, cu 1,7% mai mult decât în periada echivalentă a anului trecut. Depozitele totalizau  6,43 miliarde de euro, cu 9% mai mult ca la finele trimestrului al treilea din 2018.

Raportul dintre costuri și venituri s-a redus cu 2,7 puncte procentuale, de la 41,6% la 38,9%.

Grupul italian este prezent în România prin intermediul UniCredit Bank, a patra mare bancă din sistem, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

La nivel de grup, grupul UniCredit a raporat un profit net consolidat de 4,34 miliarde de euro, în linie cu previziunile analiștilor. De asemenea, grupul italian a înregistrat cel mai bune rezultate aferente trimestrului 3 din ultimul deceniu, cu un profit de 1,1 miliarde euro, în urcare cu aproape 26% în ritm anual. Ca urmare a rezultatelor financiare bune, acțiunile au urcat cu peste 5%, la maximul din aprilie,

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
profit unicrdit
rezultate unicredit
grup unicredit