Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 3,13%. ROBOR la 6 luni, cel mai scăzut nivel din martie

Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 3,13%. ROBOR la 6 luni, cel mai scăzut nivel din martie
scris 18 iul 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,13%, iar ROBOR la 6 luni, cel mai scăzut nivel din martie până în prezent, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Națională a României (BNR).

Marți, ROBOR la 3 luni a ajuns la 3,13%, cel mai coborât nivel din 20 martie, când a fost tot 3,13%. Miercuri, indicele a urcat la 3,14%, scrie News.ro.

Joi, indicele a coborât la 3,13%.

Morgan Stanley: Lira sterlină va ajunge la paritate cu dolarul în situația unui Brexit fără acord CITEȘTE ȘI Morgan Stanley: Lira sterlină va ajunge la paritate cu dolarul în situația unui Brexit fără acord

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,31% la 3,29%. Acesta este cel mai coborât nivel din 15 martie, când a fost tot 3,29%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr