Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
scris 4 feb 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,07%, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Vineri, indicele a stagnat la 3,06% pentru a doua oară.

BUGET 2019 Guvernul majorează capitalul CEC Bank cu 940 milioane lei, măsură caracterizată explicit drept \ CITEȘTE ȘI BUGET 2019 Guvernul majorează capitalul CEC Bank cu 940 milioane lei, măsură caracterizată explicit drept "ajutor de stat" și anticipată de Vâlcov încă de la primele anunțuri privind "taxa pe lăcomie"

Luni, indicele a urcat la 3,07%.

Totodată, luni, indicele ROBOR la șase luni a crescut de la 3,29% la 3,30%.

Vineri, indicele a stagnat la 3,29% pentru a doua oară consecutiv.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr