Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
scris 30 sep 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri la 2,11%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Marți, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,09%.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 2,11% de la 2,10%.

Proprietarul RG Coins, condamnat în dosarul fraudei online de milioane de dolari din SUA, alături de fondatorul CoinFlux și alți 14 români CITEȘTE ȘI Proprietarul RG Coins, condamnat în dosarul fraudei online de milioane de dolari din SUA, alături de fondatorul CoinFlux și alți 14 români

Pe 5 august, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu 6 august, dar și de reducere a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%. Măsura a fost luată pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru trimestrul 2020 este 2,17%.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr