Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la cel mai coborât nivel din ultimele 4 luni

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la cel mai coborât nivel din ultimele 4 luni
scris 23 iul 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,10%, cel mai coborât nivel din ultimele 4 luni, potrivit datelor publicate, marți, de Banca Națională a României (BNR).

Luni, ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,11%, amintește news.ro.

Marți, indicele a scăzut la 3,10%, cel mai coborât nivel din 18 martie, când a fost 3,10%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,26% la 3,25%. Acesta este cel mai coborât nivel din 12 martie, când a fost tot 3,25%.

FOTO Cu jachetă de șantier și cască, George Copos a \ CITEȘTE ȘI FOTO Cu jachetă de șantier și cască, George Copos a "pus bradul" pe turnul de birouri Ana Tower

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
credite