Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 24 feb 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat miercuri la 1,55%, potrivit datelor publicate de BNR.

Marți, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 1,55%.

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 1,63%.

VIDEO Platforma eToro, pentru care face reclamă actorul Alec Baldwin, a căzut într-un moment cheie al pieței, de prăbușire pentru criptomonede CITEȘTE ȘI VIDEO Platforma eToro, pentru care face reclamă actorul Alec Baldwin, a căzut într-un moment cheie al pieței, de prăbușire pentru criptomonede

Consiliul de administrație al BNR, întrunit pe 15 ianuarie 2021, a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an, de la 1,50% pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021, reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75% pe an, de la 1% pe an, și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 1,75% pe an de la 2% pe an.

De asemenea, BNR a mai decis păstrarea nemodificată a ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr