Indicele ROBOR la 3 luni crește

Indicele ROBOR la 3 luni crește
scris 28 iun 2022

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei crescut de la 6,26%, la 6,28%.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 6,41%, de la 6,39%.

Încă un produs Google se închide CITEȘTE ȘI Încă un produs Google se închide

Banca Națională a României a majorat recent dobânda de politică monetară la 3,75%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Valoarea IRCC valabilă în perioada aprilie-iunie este de 1,86%, fiind calculată pe baza cotațiilor din trimestrul al patrulea al anului trecut. IRCC crește de la 1,17%, valoare calculată pe baza cotațiilor zilnice la depozitele interbancare din iulie-septembrie 2021.

IRCC se aplică împrumuturilor acordate populației după luna mai a anului 2019, data la care a fost înlocuit ROBOR în contracte.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr