Indicele ROBOR la 6 luni a crescut

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut
scris 21 oct 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat luni la 3,03%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Vineri, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 3,03%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 3,10% de la 3,09%.

A fost inaugurată prima casă de schimb valutar care cumpără și vinde Bitcoin în regim automatizat CITEȘTE ȘI A fost inaugurată prima casă de schimb valutar care cumpără și vinde Bitcoin în regim automatizat

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia a crescut la 2,66%, de la 2,63%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr