ING va ieși de pe piața de retail banking din Franța

ING va ieși de pe piața de retail banking din Franța
scris 21 dec 2021

Grupul olandez de servicii financiare ING a anunțat că va ieși de pe piața de retail banking din Franța, o decizie care ar putea afecta 460 de angajați, informează Reuters.

ING a precizat că această decizie vine la finalul unui proces de revizuire strategică anunțat în luna iunie a acestui an. Grupul olandez a precizat că va continua să deruleze operațiuni de wholesale banking în Franța, scrie Agerpres.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

ING a adăugat că în prezent continuă discuțiile cu alte companii privind portofoliul său de clienți pe segmentul de retail banking din Franța. Banca olandeză deservește în prezent un milion de clienți în Franța. Cotidianul financiar Les Echos a dezvăluit că băncile franceze Societe Generale, Credit Agricole și Credit Mutuel sunt interesate de activele ING.

"Personalul ING din Franța a fost informat astăzi despre rezultatul procesului de revizuire strategică. Un plan social care vizează cei 460 de angajați afectați de această măsură a fost convenit cu sindicatele. Planul social depinde de aprobarea sa de către Ministerul francez al Muncii", informează ING.

În total, ING France are aproximativ 700 de angajați, dintre care două treimi lucrează pe segmentul de retail banking. Grupul olandez a mai spus că decizia sa de a ieși de pe piața de retail banking din Franța va necesita constituirea unor provizioane de restructurare în rezultatele pentru trimestrul patru 2021.

La începutul acestui an ING și-a vândut divizia de retail banking din Austria către bank99.

ING este o instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. ING Bank România, înființată în 1994, este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți - companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
franta