Juncker spune că noul buget al Italiei este „inacceptabil”

Juncker spune că noul buget al Italiei este „inacceptabil”
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2018

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marți, într-un interviu acord agenției ANSA, că va exista „o reacție violentă” din partea celorlalte țări din zona euro dacă Bruxellesul va accepta propunerile Romei, scrie Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Juncker a precizat: „Nimic nu s-a decis încă și totul va depinde de rezultatul discuțiilor noastre cu guvernul italian”. El a adăugat: „Italienii înțeleg foarte bine cum merg lucrurile și știu că nu pot continua să cheltuiască mai mult decât au. Este ceva de bun-simț”, scrie News.ro.

Claudio Borghi, un economist eurosceptic și parlamentar european din partea Ligii Nordului, partid italian parte din coaliția de guvernare, a cerut ca UE și Roma să încheie acest „război verbal”. „Sper ca bunul simț să câștige și toată lumea va observa că acest buget este exact de ce are nevoie Italia pentru a face față situației actuale”, a declarat Boghi într-un interviu pentru CNBC.

După ani de pauză generată de un sentiment de nesiguranță, Egiptul avansează puternic pe piața turismului local, inclusiv pentru Crăciun și Revelion. Turoperatorii suplimentează locurile CITEȘTE ȘI După ani de pauză generată de un sentiment de nesiguranță, Egiptul avansează puternic pe piața turismului local, inclusiv pentru Crăciun și Revelion. Turoperatorii suplimentează locurile

Un oficial important al Comisiei Europene a declarat pentru Politico că situația este „complicată” pentru că pe de-o parte UE nu dorește o confruntare cu guvernul italian, însă pe de cealaltă parte, „este imposibil de aprobat un buget ca acesta”.

Bugetul propus de Italia luni seara confirmă intenția coaliției de guvernare, formată din Liga Nordului și Mișcare 5 Stele, de a se împrumuta mai mult pentru a finanța promisiunile din campanie. Comisia Europeană are la dispoziție două săptămâni pentru a răspunde.

viewscnt
Afla mai multe despre
jean-claude juncker
ansa
italia