Justiția franceză a condamnat banca elvețiană UBS la plata unei amenzi record de 3,7 miliarde euro

Justiția franceză a condamnat banca elvețiană UBS la plata unei amenzi record de 3,7 miliarde euro
scris 20 feb 2019

Cea mai mare bancă elvețiană, UBS, a fost condamnată miercuri la plata unei amenzi de 3,7 miliarde euro, de către un tribunal corecțional din Paris, pentru activități bancare ilegale și fraudă fiscală, informează AFP.

Portofelul electronic - o modalitate de plată tot mai populară, inclusiv în România CITEȘTE ȘI Portofelul electronic - o modalitate de plată tot mai populară, inclusiv în România

Aceasta este cea mai mare amendă impusă vreodată de justiția franceză într-un dosar de evaziune fiscală, scrie Agerpres.

La această sumă se adaugă despăgubiri suplimentare în valoare de 800 milioane de euro către statul francez în calitate de parte civilă.

FOTO ANAF trimite plicuri cu popriri pentru sume de 1 leu, deși plicul costă mai mult de atât CITEȘTE ȘI FOTO ANAF trimite plicuri cu popriri pentru sume de 1 leu, deși plicul costă mai mult de atât

De asemenea, UBS France, filiala franceză a grupului bancar elvețian, a fost condamnată, pentru complicitate la același fapte, la plata unei amenzi de 15 milioane de euro.

UBS este acuzată că a ajutat mii de contribuabili francezi să evite plata taxelor între 2004 și 2012, acuzații respinse de banca elvețiană în timpul procesului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ubs
amenda
franta