Libra Internet Bank a obținut anul trecut un profit net în creștere cu 33%, la 32 milioane lei

Libra Internet Bank a obținut anul trecut un profit net în creștere cu 33%, la 32 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2017

Libra Internet Bank a înregistrat în 2016 un profit net de 32 milioane lei, în creștere cu 33% față de anul precedent, a declarat joi directorul general al băncii, Emil Bituleanu. Banca a semnat cu Fondul de Investiții European de Investiții(FEI) primul acord de garantare din România pentru a acorda finanțări în valoare de 45 de milioane de lei (10 milioane de euro) pentru companiile din sectoarele culturale și creative pentru următorii doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În 2015, banca a obținut un profit net de 24 milioane lei, scrie News.ro.

“Activul în 2016 a ajuns la 3 miliarde lei, în creștere cu 40% față de 2015. În fiecare an am avut creșteri de două cifre procentual, cu profit consistent. (...) Lucrurile ne-au mers foarte bine în ultimii 5-6 ani. Noi ne-am creat un avantaj din criză”, a spus Bituleanu.

Banca a ajuns în 2016 la o cota de piață de 0,85% după active și și-a propus să atingă pragul de 1% în acest an. La finalul anului 2015, Libra Internet Bank avea active de 2,44 miliarde lei o cotă de piață de 0,6%, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR).

Libra Bank și Fondul de Investiții European de Investiții (FEI) au semnat joi primul acord de garantare din România pentru a acorda finanțări în valoare de 45 milioane lei (10 milioane euro) pentru companiile din sectoarele culturale și creative pentru următorii doi ani, au anunțat joi reprezentanții celor două instituții.

Noi detalii despre taxarea mașinilor cu stickere: Impozit mai mare pentru mașini poluante CITEȘTE ȘI Noi detalii despre taxarea mașinilor cu stickere: Impozit mai mare pentru mașini poluante

Cele două instituții se așteaptă ca peste 200 de întreprinderi mici și mijlocii din sectoarele creative să acceseze acest program.

“Creativitatea este baza pentru inovațiile tehnologice și sociale. Importanța de a finanța firmele din aceast patrimoniu cultural, media și muzică. Este un sector care se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește finanțarea”, a declarat șeful Diviziei Facilități de Garantare IMM a Fondului European de Investiții, Gunnar Mai.

Libra Internet Bank a precizat că IMM-urile interesate pot accesa sume de până la 2 milioane de lei pentru un proiect, prin credite cu scadență de maximum 10 ani, cu 70% garanții de la Fondul European de Investiții.

Proiectele pot face parte din industria cinematografică, arhitectură ,muzee, desing, jocuri video și altele.

Libra Internet Bank are în prezent o rețea de 50 de sucursale care deservesc preponderent clienți din segmentele profesii liberale, IMM, corporate și afaceri agricole.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra internet bank