Lira sterlină scade din cauza perspectivei unei coaliții guvernamentale instabile în Marea Britanie

Lira sterlină scade din cauza perspectivei unei coaliții guvernamentale instabile în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2017

Lira sterlină a scăzut, luni, față de zece monede importante, din cauza perspectivei unei coaliții guvernamentale instabile în Marea Britanie, care peste o săptămână trebuie să înceapă negocierile cu Uniunea Europeană referitoare la Brexit, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, lira a coborât cu 0,4%, la 1,2692 dolari pe unitate, continuând un declin de 1,6% consemnat vineri, la 1,2636 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din aprilie, scrie News.ro.

Lira s-a depreciat cu 0,6% față de moneda unică europeană, la 88,37 pence pentru un euro.

Alegerile generale care au avut loc joi în Marea Britanie nu au avut ca rezultat o majoritate clară în Parlament, acesta fiind cel mai prost scenariu pentru liră, potrivit analiștilor.

Rata anuală a inflației a stagnat în luna mai la 0,6%. Fructele și legumele s-au scumpit semnificativ față de aprilie, iar biletele de avion au costat cu 7,6% mai mult CITEȘTE ȘI Rata anuală a inflației a stagnat în luna mai la 0,6%. Fructele și legumele s-au scumpit semnificativ față de aprilie, iar biletele de avion au costat cu 7,6% mai mult

Premierul Theresa May încearcă să formeze un nou guvern cu sprijinul Partidului Unionist Democrat din Irlanda de Nord.

Negocierile oficiale pentru Brexit sunt programate să înceapă pe 19 iunie.

Moody’s Investors Service a apreciat luni că rezultatul alegerilor britanice amplifică riscurile bugetare și va îngreuna negocierile pentru Brexit, reprezentând un factor negativ pentru ratingul Marii Britanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
marea britanie