Lira sterlină scade din cauza scorului strâns indicat de sondaje pentru alegerile britanice din iunie

Lira sterlină scade din cauza scorului strâns indicat de sondaje pentru alegerile britanice din iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2017

Lira sterlină este în scădere, miercuri, după ce un nou sondaj de opinie a arătat că Partidul Conservator al premierului Theresa May riscă să nu obțină o majoritate clară în alegerile naționale din 8 iunie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda britanică a coborât cu 0,3%, la 1,2816 dolari pe unitate, iar în timpul tranzacțiilor a atins 1,2791 dolari pe unitate, aproape de un minim al ultimei luni de 1,2775 dolari pe unitate înregistrat vineri, scrie News.ro.

Totodată, lira a scăzut la 0,8738 euro pe unitate, aproape de cel mai redus nivel al ultimelor opt săptămâni, de 0,8750 euro pe unitate, atins vineri.

Microsoft testează un hardware și un software nou în vederea revenirii pe piața telefoanelor mobile CITEȘTE ȘI Microsoft testează un hardware și un software nou în vederea revenirii pe piața telefoanelor mobile

Un sondaj realizat de YouGov a arătat că Partidul Conservator ar putea pierde 20 din cele 330 de locuri deține în Parlament, în timp ce Partidul Laburist aflat în opoziție ar putea câștiga aproape 30 de locuri, a relatat The Times.

Informația a apărut după o serie de sondaje de opinie potrivit cărora conservatorii au un avantaj strâns, ceea ce a redus încrederea investitorilor că May va obține cu ușurință majoritatea în alegeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina