Mario Draghi discută cu parlamentarii germani politica dobânzilor ultra-scăzute a BCE

Mario Draghi discută cu parlamentarii germani politica dobânzilor ultra-scăzute a BCE
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2016

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, va discuta miercuri, în Parlamentul Germaniei, cu unii dintre cei mai puternici oponenți ai săi, aceștia având ocazia să îl preseze pentru o eventuală renunțare la politica dobânzilor ultra-scăzute din zona euro, transmite Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

La patru ani după ultima întâlnire a președintelui BCE cu membri ai camerei inferioare a Parlamentului de la Berlin, nemulțumirile legate de programul de achiziții de active și politica dobânzilor sunt profunde, în special în rândul creștin-democraților ai cancelarului Angela Merkel, scrie News.ro.

Parlamentarii vor avea la dispoziție 90 de minute pentru a discuta cu Draghi, inclusiv despre insistențele acestuia că excedentul bugetar permite Germaniei creșterea cheltuielilor, într-o ședință cu ușile închise.

“Îi vom pune o serie de întrebări importante. Nu sunt sigur că programul de achiziții de obligațiuni are un echilibru corect al riscurilor și avantajelor. Între timp, dobânzile scăzute reduc interesul pentru reforme economice în alte state din zona euro”, a declarat Eckhardt Rehberg, membru în comisia pentru buget a Parlamentului din partea Uniunii Creștin Democrate a lui Merkel.

Allianz ia în considerare vânzarea parțială sau totală a băncii OLB CITEȘTE ȘI Allianz ia în considerare vânzarea parțială sau totală a băncii OLB

Parlamentarii germani au fost printre cei mai mari critici ai lui Draghi după ce izbucnirea crizei datoriilor din zona euro și creșterea economică lentă au dus la adoptarea unor măsuri extraordinare de stimulare care include achiziții lunare de obligațiuni.

Draghi argumentează că programul de achiziții de obligațiuni, de 1.700 de miliarde de euro, este necesar pentru stimularea inflației. El a declarat luni în Parlamentul European că BCE ”va menține măsurile extraordinare de sprijin” și a spus că există dovezi că suplimentarea lichidităților ajută economia reală.

viewscnt
Afla mai multe despre
mario draghi
bce