Moneda digitală a Facebook suferă o nouă lovitură

Moneda digitală a Facebook suferă o nouă lovitură
scris 14 oct 2019

Apariția criptomonedei Libra de la Facebook nu trebuie aprobată până la momentul la care compania demonstrează că este sigură și nu prezintă riscuri, se arată într-un raport al G7 (grupul principalelor economii mondiale), transmit BBC și Reuters.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În luna iunie a acestui an, rețeaua socială Facebook a anunțat că intenționează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăților digitale. Facebook susține că Libra va fi susținută de active reale, cum sunt depozitele bancare și obligațiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin. Anunțul celor de la Facebook a fost întâmpinat cu scepticism de autoritățile de reglementare și politicieni, Franța și Germania avertizând că intenționează să blocheze Libra în Europa, scrie Agerpres.

Concertul pe care Celine Dion îl va susține la București va avea loc pe Arena Națională. Ce prețuri au biletele CITEȘTE ȘI Concertul pe care Celine Dion îl va susține la București va avea loc pe Arena Națională. Ce prețuri au biletele

Într-o nouă lovitură la adresa rețelei de socializare, raportul G7 avertizează că criptomonedele reprezintă un risc la adresa sistemului financiar global și chiar dacă cei care susțin Libra caută să rezolve temerile, proiectul ar putea să nu fie aprobat de autoritățile de reglementare.

Avertismentul vine la doar câteva zile după ce procesatorii de plăți Mastercard și Visa s-au retras din proiectul Libra, din cauza incertitudinilor legate de reglementarea monedei digitale. Alte companii care s-au retras sunt Stripe, eBay și Paypal.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra
facebook