Omniasig a înregistrat prime brute subscrise de peste un miliard de lei în 2016

Omniasig a înregistrat prime brute subscrise de peste un miliard de lei în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2017

Firma de asigurări Omniasig, controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat anul trecut un avans de 10,9% a primelor brute subscrise, până la 1,08 miliarde lei (241 milioane euro), în contextul menținerii indicatorii de solvabilitate în conformitate cu reglementările Solvency II, a anunțat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), rezultatele anului 2016 plasează compania pe a doua poziție în piața asigurărilor generale, cu o cotă de piață de 14,04% și, în continuare, pe primul loc în piață, în funcție de volumul total al despăgubirilor plătite, a anunțat compania.

”Compania a înregistrat în 2016 prime brute subscrise în valoare totală de 1,08 miliarde lei, în creștere cu 10,91% față de anul anterior și un profit înainte de taxe de 20,68 milioane lei, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare. De asemenea, Omniasig a plătit în 2016 despăgubiri totale de 566,45 milioane lei, în creștere cu 5,07% față de anul anterior”, se arată în comunicat.

Profit.ro, premiu pentru Cea mai bună acoperire mediatică a economiei din partea CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari CITEȘTE ȘI Profit.ro, premiu pentru Cea mai bună acoperire mediatică a economiei din partea CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari

Pe segmentul asigurărilor auto (Casco și RCA), compania a înregistrat, cumulat pe cele două linii, prime brute subscrise de 740,12 milioane lei. Valoarea totală a despăgubirilor plătite pe segmentul asigurărilor auto a fost de 469,98 milioane lei, în creștere cu 8,30% comparativ cu anul 2015, scrie News.ro.

VIG a înregistrat un avans de 24,4% al primelor brute subscrise anul trecut în România, față de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, acesta fiind cea mai mare creștere din cadrul grupului, după cea din țările baltice.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig