OTP Bank: Dacă guvernul este hotărât să mențină ținta de deficit bugetar, ar putea lua decizii precum amânarea de plăți

OTP Bank: Dacă guvernul este hotărât să mențină ținta de deficit bugetar, ar putea lua decizii precum amânarea de plăți
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2017

Guvernul ar putea lua decizii foarte drastice în acest an pentru a rămâne în ținta de deficit bugetar de 3% din produsul intern brut (PIB), inclusiv amânarea unor plăți în a doua jumătate a acestui an, a declarat vineri directorul general al sucursalei din România a băncii maghiare OTP Bank, László Diósi, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Guvernul mizează pe un avans de 5,2% al economiei în acest an, cea mai optimistă estimare existentă în prezent. În plus, Executivul s-a angajat să nu depășească plafonul de deficit bugetar de 3% din PIB, prevăzut de tratatele europene, scrie News.ro.

Pentru a putea respecta însă acest angajament, Guvernul ar putea amâna mai multe plăți în a doua jumătate a acestui an, a avertizat șeful OTP Bank.

”Dacă guvernul e foarte hotărât în menținerea țintei de deficit, ne putem așteptam la decizii foarte drastice în a doua jumătatate a anului. Probabil nu vor achita o factură, două sau niciuna”, a spus Diosi.

Bancherul ungur a declarat că se abține să comenteze dacă estimarea de 5,2%, privind creșterea economică din acest an, este una realistă.

Șeful OTP Bank România estimează că inflația va accelera în acest an, în paralel cu avansul costurilor de finanțarea, și a îndemnat la prudență în ceea ce privește gradul de îndatorare.

În plus, Diósi consideră că investițiile ar trebui făcute în special în zona de producție industrială, care ar avea o capacitate mai mare de a exporta bunuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
guvern
deficit bugetar