OTP Bank: Dobânzile la credite și depozite ar putea crește cu 1-2 puncte procentuale în acest an

OTP Bank: Dobânzile la credite și depozite ar putea crește cu 1-2 puncte procentuale în acest an
scris 17 feb 2017

Dobânzile la credite și la depozite ar putea crește cu 1-2 puncte procentuale în acest an, la nivelul întregii piețe bancare, în contextul avansului inflației și a costurilor de finanțare, a declarat vineri, pentru News.ro, directorul general al sucursalei din România a băncii maghiare OTP Bank, László Diósi.

Acest an va fi caracterizat atât printr-o creștere a inflației, cât și printr-un avans al dobânzilor, consideră bancherul ungur.

”Există o tendință de creștere ușoară a dobânzilor, de 1-2 puncte procentuale, atât în ceea ce privește depozitele, cât și în ceea ce privește creditele”, a spus Diosi, pentru News.ro.

Directorul consideră că sistemul bancar va continua și în 2017 procesul de consolidare început acum câțiva ani, prin curățarea portofoliului de credite neperformante, dar și prin conversia creditelor în franci.

OTP Bank România a convertit, până în prezent, circa 7.000 din cele 10.000 de credite în franci elvețieni, clienții obținând un discount de 21% la ratele plătite, a precizat managerul băncii.

LISTA Politicieni și oameni de afaceri vizibili rămân datornici la buget CITEȘTE ȘI LISTA Politicieni și oameni de afaceri vizibili rămân datornici la buget

Totodată, banca a fost de acord și cu o scădere a dobânzilor cu 2-3 puncte procentuale, ceea ce înseamnă venituri anuale mai mici cu circa 30 milioane de lei.

În total, costul acestei operațiuni, întins pe zece ani, se ridică la circa 700 milioane de lei, a precizat managerul băncii. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
otp bank
dobanzi
credite
lászló diósi.