Acțiunile Alro Slatina, incluse în componența indicelui principal de la BVB. Indicele BET ajunge la 16 simboluri

Acțiunile Alro Slatina, incluse în componența indicelui principal de la BVB. Indicele BET ajunge la 16 simboluri

Acțiunile Alro au luat direcția către indicele BET.

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2019

După majorarea semnificativă a acțiunilor proprii disponibile la tranzacționare prin plasamentul privat realizat anul trecut pentru o treime din titluri, Alro este o acțiune care intră în structura indicelui reprezentativ BET.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, după reușita reprezentată de plasamentul privat, Profit.ro scria că Alro Slatina (ALR), o companie deja relevantă în economia națională, devenea relevantă și pentru bursă. Este un lucru recunoscut și de piață, iar recent Bursa de Valori București a validat importanța titlurilor producătorului de aluminiu incluzându-le în structura indicelui BET.

Anterior, acțiunile Altro erau o prezență neglijabilă pe burspă, free-float-ul real fiind de numai 1,8%. În urma operațiunii de piață de anul trecut, acționarii majoritari Vimetco și Conef, prin care miliardarul rus Vitali Matchitski controla compania, au fost plasate către piață o treime din acțiuni, iar 23,21% din acestea au fost cumpărate de fondatorii retailerului de construcții Dedeman prin compania Pavăl Holding.

Simbolul Alro este al 16-lea din componența indicelui BET, iar prin corespondență intră și în structura indicelui BET-TR care include și încasările de dividende. Modificările vor intra în vigoare începând cu ziua de astăzi.

EXCLUSIV Allianz-Țiriac Pensii, Generali Pensii și Aegon Pensii despre o ieșire de pe piață din cauza OU 114: Toate scenariile sunt în analiză, nicio decizie, inclusiv pentru majorarea impusă a capitalului, nu este luată. Rațiunea cerinței, de neînțeles CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Allianz-Țiriac Pensii, Generali Pensii și Aegon Pensii despre o ieșire de pe piață din cauza OU 114: Toate scenariile sunt în analiză, nicio decizie, inclusiv pentru majorarea impusă a capitalului, nu este luată. Rațiunea cerinței, de neînțeles

BET (Bucharest Exchange Trading index) este primul indice dezvoltat de BVB și reprezintă indicele de referință al pieței locale de capital. Înființat pe 19 septembrie 1997, BET a avut în componența sa un număr maxim de 10 companii timp de aproape 2 decenii. În martie 2017, a fost extins la 12 companii prin includerea Conpet Ploiești (COTE) și MedLife (M). La jumătatea anului 2017, BET a fost extins la 13 companii, odată cu includerea DIGI Communications (DIGI), iar câteva luni mai târziu, alte 2 companii au fost incluse în BET și BET-TR,m respectiv Sphera Franchise Group (SFG) și Purcari Wineries (WINE).

Odată cu includerea Alro, cele 16 companii care vor face parte din indicii BET și BET-TR vor fi: Alro (ALR), Banca Transilvania (TLV), BRD Groupe Société Générale (BRD), Bursa de Valori București (BVB), Conpet (COTE), Digi Communications (DIGI), Electrica (EL), Fondul Proprietatea (FP), MedLife (M), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Purcari Wineries (WINE), Romgaz (SNG), Sphera Franchise Group (SFG), Transgaz (TGN) și Transelectrica (TEL).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
bvb
bursa
banca transilvania
brd
omv petrom
transgaz
transelectrica
digi
electrica