Acțiunile din China au înregistrat cea mai bună evoluție din ultimele patru luni

Acțiunile din China au înregistrat cea mai bună evoluție din ultimele patru luni
scris 2 mar 2016

Acțiunile marilor companii chineze au înregistrat miercuri cea mai bună evoluție din ultimele patru luni, pe fondul cererii de titluri din sectorul imobiliar și cel al resurselor, investitorii fiind încurajați de semnele de redresare a pieței construcțiilor, relatează Reuters.

Investitorii au ignorat informația că agenția de evaluare financiară Moody’s a retrogradat perspectiva ratingului Chinei de la stabilă la negativă, scrie News.ro

Indicele blue-chip CSI300 a urcat cu 4,1%, iar Shanghai Composite Index cu 4,2%.

În cazul indicelui titlurilor dezvoltatorilor imobiliari, avansul a fost de 5,6%, susținut de informațiile că măsurile de susținere luate de autorități contribuie la redresarea pieței în orașele mari.

Titlurile companiilor din sectorul resurselor au urcat cu 6%.

Cel mai ridicat decalaj de salarizare între bărbații și femeile din UE este în Estonia, Austria și Germania CITEȘTE ȘI Cel mai ridicat decalaj de salarizare între bărbații și femeile din UE este în Estonia, Austria și Germania

Moody’s a înrăutățit perspectiva ratingului Chinei de la stabilă la negativă, citând incertitudinile legate de capacitatea guvernului de la Beijing de a adopta reforme economice.

Decizia Moody’s a avut loc cu câteva zile înainte ca Adunarea Poporului să voteze următorul plan economic pe termen de cinci ani.

Două surse oficiale chineze au declarat marți că 5-6 milioane de muncitori ar putea fi concediați în următorii 2-3 ani, în cadrul măsurilor de reducere a supracapacității și a poluării, acesta fiind cel mai amplu program de reechilibrare a economiei din ultimele două decenii.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa china
actiuni