Acțiunile mai multor companii din industria canabisului cresc puternic, devenind ținte ale investitorilor mici din comunitatea platformei Reddit

Acțiunile mai multor companii din industria canabisului cresc puternic, devenind ținte ale investitorilor mici din comunitatea platformei Reddit
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2021

Acțiunile mai multor companii din industria canabisului cresc puternic, devenind ținte ale investitorilor mici din comunitatea platformei Reddit, care mizează pe legalizarea în Statele Unite, la nivel federal, a utilizării acestei plante, în timpul administrației democrate, potrivit CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile companiei Tilray au urcat miercuri cu aproximativ 25%, iar de la începutul acestui an cu peste 530%, scrie News.ro.

CEO-ul Norofert, antreprenorul care a adus pe bursă acțiunea momentului: UE distruge business-urile mici și mijlocii, protejează marile corporații! De ce a ales investiția în America în detrimentul UE CITEȘTE ȘI CEO-ul Norofert, antreprenorul care a adus pe bursă acțiunea momentului: UE distruge business-urile mici și mijlocii, protejează marile corporații! De ce a ales investiția în America în detrimentul UE

Titlurile Canopy Grows au avansat cu 4% și cu 100% în 2021, în timp ce acțiunile Aphria au crescut cu 10%, respectiv cu 275%. Acțiunile Aurora Cannabis au crescut miercuri cu 11% și peste 100% în acest an.

Acest grup din industria canabisului beneficiază de interesul armatei de investitori mici de pe platforma WallStreetBets Reddit, care a contribuit la creșterea puternică a acțiunilor companiei GameStop, care comercializează jocuri video.

Mai multe postări ale unor utilizatori ai Reddit arată optimismul referitor la creșterea acțiunilor.

”Iarba mă va face milionar în 2021”, potrivit unei postări care are peste 107.000 de like-uri.

”Considerăm că creșterea companiilor canadiene este determinată în mare parte de investitorii mici, alimentată poate de Robinhood și Reddit, care investesc în special în producători canadieni de canabis. Nu spun că este un caz de tipul GameStop, dar creșterea companiilor canadiene nu este bazată în totalitate pe  indicatorii fundamentali”, a declarat Pablo Zuanic, analist la firma Cantor Fitzgerald.

În timp ce traderii de pe Reddit sunt optimiști în legătură cu aceste companii, opiniile de pe Wall Street sunt diferite. Dintre cei 14 analiști care urmăresc compania Tilray, numai doi au rating de cumpărare pentru acțiunile acesteia, potrivit FactSet. Dintre cei 20 de analiști care se ocupă de Canopy Growth, doar doi recomandă cumpărarea titlurilor acesteia, iar dintre cei 11 analiști care urmăresc Aphria, șapte acordă rating de cumpărare.

Companiile din industria canabisului beneficiază și de optimismul declanșat de victoria democraților în alegeri, care dețin majoritatea în Congres și Casa Albă, aceștiA intenționând să legalizeze planta la nivel federal.

viewscnt
Afla mai multe despre
canabis
investitori mici
reddit