Acțiunile Romcab cad cu încă 15%. Capitalizarea companiei ajunge la un nivel de peste 38 de ori mai mică decât datoriile

Acțiunile Romcab cad cu încă 15%. Capitalizarea companiei ajunge la un nivel de peste 38 de ori mai mică decât datoriile
scris 15 feb 2017

Pentru a 3-a zi consecutivă titlurile Romcab se prăbușesc în limita de 15% pentru o zi de tranzacționare admisă de sistemul operare al Bursei. Acțiunea este fără cerere, investitorii având tot mai puține așteptări legate de companie după ce aceasta și-a declarat insolvența.

Titlurile companiei Romcab Târgu Mureș (MCAB) au căzut și astăzi, cu 14,75%, maximul admis pentru o zi de tranzacționare sistemul operatorului de piață BVB. La jumătatea ședinței de tranzacționare încă acțiunea era fără cerere, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest, deși prețul de 2,60 lei/acțiune este cu peste 70% sub reperul de 9,00 lei/acțiune de unde a început picajul în ultimele săptămâni ale anului trecut.

La nivelul de azi, capitalizarea bursieră a producătorului de cabluri din fibră optică este de numai 24,40 milioane lei, de peste 38 de ori mai mică decât datoriile totale de 940,94 milioane lei, prinse în ultima raportare periodică a companiei, cea de la 9 luni.

Aerostar Bacău, profit anual în creștere cu 8%. Compania nu a păstrat și în ultimul trimestru ritmul foarte bun din primele 9 luni CITEȘTE ȘI Aerostar Bacău, profit anual în creștere cu 8%. Compania nu a păstrat și în ultimul trimestru ritmul foarte bun din primele 9 luni

Vânzările s-au precipitat încă de vineri, ziua în care societatea și-a cerut protecția în fața creditorilor sub prevederile legii insolvenței. Față de valorile de tranzacționare de la finele anului trecut, acțiunea Romcab a pierdut aproximativ 2 treimi. Picajul precipitat de inițierea ieșirii din acționariat a băncii americane de investiții Morgan Stanley, care avea o deținere de 22,87% din titlurile societății încă din anul 2007, și s-a accelerat pe măsură ce a pătruns în piață știrea că Romcab are înregistrate în Centrala Riscului de Credit de la BNR peste 100 de incidente de plată (cea mai mare parte a lor majore), în valoare de aproximativ 23 milioane lei.

Informații documentate de Profit.ro din mai multe surse că emitentul are mari întârzieri inclusiv la plata salariilor a mărit anxietatea din piață, cu atât mai mult cu cât conducerea Romcab a raportat foarte târziu aceste ratări ale obligațiilor de plată. Acționari ai companiei nu au putut contacta reprezentanții acesteia pentru a solicita lămuriri, astfel încât aceștia au sesizat Bursa și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru investigarea unor presupuse cazuri de încălcare a legislației pieței de capital privind raportările curente.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcab
bvb
bursa
insolventa
faliment
asf
morgan stanley