Alibaba a depus cerere pentru listarea la Hong Kong, prin care ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari

Alibaba a depus cerere pentru listarea la Hong Kong, prin care ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari
scris 14 iun 2019

Grupul chinez Alibaba a depus cerere, în mod confidențial, pentru listarea la bursa din Hong Kong, prin intermediul căreia ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari, cel mai devreme în trimestrul al treilea al acestui an, a declarat o sursă apropiată situației, transmite Reuters.

Un acord de o asemenea mărime ar fi cea mai mare listare secundară la nivel global din ultimii șapte ani și ar oferi Alibaba fonduri pentru investiți în tehnologie, o prioritate pentru China pe fondul încetinirii creșterii economice și al intensificării conflictului comercial cu Statele Unite, scrie News.ro.

VIDEO Mod de lucru al administrației cu populația: Tudor Chirilă depune plângere penală pentru că a fost înjurat și amenințat după ce a apărat o femeie CITEȘTE ȘI VIDEO Mod de lucru al administrației cu populația: Tudor Chirilă depune plângere penală pentru că a fost înjurat și amenințat după ce a apărat o femeie

Alibaba deține recordul pentru cea mai mare ofertă publică inițială din lume, prin listarea de 25 de miliarde de dolari la bursa din New York, în urmă cu cinci ani.

Reprezentanții Alibaba au refuzat să comenteze, iar SoftBank Group, cel mai mare acționar al companiei, cu o participație de 28,7%, nu a răspuns imediat solicitărilor de informații.

Listarea este gestionată de băncile de investiții China International Capital Corp și Credit Suisse Group. Cele două bănci au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
hong kong