Alibaba își convertește listarea secundară a acțiunilor de la Hong Kong în listare principală

Alibaba își convertește listarea secundară a acțiunilor de la Hong Kong în listare principală
scris 10 aug 2022

Grupul chinez de comerț electronic Alibaba își convertește listarea secundară a acțiunilor la Hong Kong în listare principală, deschizând calea pentru ca investitorii din China continentală să tranzacționeze direct titlurile sale, transmite CNBC.

Bursa de Valori din Hong Kong a recunoscut cererea Alibaba de a converti listarea secundară a acțiunile tranzacționate la nivel local la listarea primară, potrivit unui document.

CONFIRMARE Fostul acționar al lui Dinamo Vladimir Cohn revine în business-ul care l-a consacrat, cerând și ajutor de stat pentru un proiect de amploare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fostul acționar al lui Dinamo Vladimir Cohn revine în business-ul care l-a consacrat, cerând și ajutor de stat pentru un proiect de amploare

Este de așteptat caschimbarea să intre în vigoare până la sfârșitul anului 2022, se arată în document.

Obținerea statutului de listare principală la Hong Kong ar face ca Alibaba să fie eligibilă pentru includerea într-un program de conectare a acțiunilor sale cu China continentală, scrie News.ro.

Acțiunile Alibaba au crescut pentru scurt timp cu peste 2%, la Hong Kong, în urma informațiilor.

”Ne așteptăm ca trecerea la șistarea principală să ne permită să ne lărgim baza de investitori și să facilităm lichiditatea suplimentară și, în special, să extindem accesul la China și alți investitori din Asia”, a spus Alibaba.

Alibaba a fost listată la Bursa de Valori din New York în 2014, în cadrul celei mai mari oferte publice inițiale de la momentul respectiv.

În urmă cu aproape trei ani, gigantul chinez al tehnologiei a început să atragă investitorii aflați mai aproape de casă cu o listare secundară la bursa din Hong Kong.

Luna trecută, Alibaba a profitat de modificările recente ale regulilor din Hong Kong pentru a aplica pentru o listare principală dublă.

Cu puțin peste o săptămână în urmă, Comisia pentru bursă și valori mobiliare din SUA a adăugat Alibaba pe o listă de companii chineze listate în SUA care ar urma să fie excluse dacă nu vor îndeplini cerințele de audit în termen de trei ani.

Alibaba a spus că va colabora cu autoritățile de reglementare pentru a-și menține listările la New York și Hong Kong.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
actiuni
bursa