Alro - planuri pentru redeschiderea tuturor celor 5 hale de electroliză, dar începând cu 2023

Alro - planuri pentru redeschiderea tuturor celor 5 hale de electroliză, dar începând cu 2023

Alro merge înainte, dar pune termen de redeschidere totală a producției pentru anul 2023

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 ian 2022

Combinatul de aluminiu Alro Slatina caută soluții pentru asigurarea necesarului de energie, astfel încât să revină la volumele de dinaintea tăierii producției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alro Slatina (ALR), unul din cele mai mari combinate de aluminiu din Europa, vizează o redeschidere a cuvelor de electroliză închise recent sub presiunea costurilor la energie, începând cu anul 2023, conform unei notificări sub rezervă către investitorii de portofoliu de la Bursa de Valori București.

„Căutăm în mod activ soluții pentru a asigura nevoile de energie pentru 2023 pentru toate cele cinci hale de electroliză și, astfel, să ne păstrăm caracteristica de integrare pe verticală a afacerii noastre, deoarece credem că integrarea va rămâne pe termen lung unul dintre principalele avantaje ale modelului nostru de afaceri”, spune Marian Năstase, președintele Consiliului de Administratie al Alro. „Pe baza estimărilor noastre actuale, costurile de repornire pentru fiecare hală de electroliză pot fi in intervalul 10-12 milioane USD, în funcție de prețurile materiilor prime la acel moment și de perioada scursa din momentul plasării lor în conservare.”

PROFIT NEWS TV Radu Constantinescu, co-fondator Qualitance, anunță: Luăm în considerare o nouă emisiune de obligațiuni CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Constantinescu, co-fondator Qualitance, anunță: Luăm în considerare o nouă emisiune de obligațiuni

Explozia prețurilor la energie a adus decizia conducerii companiei de a opri o parte din capacitate pentru a nu genera pierderi pe care liderul de sindicat Constantin Popescu le estima pentru Profit.ro la aproximativ 500 milioane dolari. AGA de la acționarul majoritar Conef a lua deja o hotătâre în sensul construcției unei central pe gaze natural cu o capacitate de 470 MW, mai mare decât cea programată a fi finalizată în acest an de Romgaz în localitatea Iernut.

“În 2022, compania implementează planul de producție anunțat pentru a redimensiona producția de aluminiu electrolitic și de a lucra cu două din cinci hale de electroliză, luând în același timp măsurile tehnologice necesare pentru a permite o repornire rapidă și eficiența atunci când condițiile pieței de energie revin la un nivel sustenabil”, mai spune președintele Năstase.

EXCLUSIV Saidel vine la BVB: Vrem noi utilaje, pentru proiecte în România, Germania și Franța CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Saidel vine la BVB: Vrem noi utilaje, pentru proiecte în România, Germania și Franța

În plus, ALRO se concentrează pe menținerea numărului de angajați, în măsura maximă posibilă prin redistribuirea forței de muncă a companiei, astfel încât să îi permită restabilirea producției de aluminiu electrolitic, în 2023, la nivelul anterior, într-o maniera lină și eficientă.

Alro, companie controlată de omul de afaceri rus Vitali Matchitski, este listată la cota Bursei de Valori București, unde titlurile sale au suferit un impuls negative în contextual majorărilor prețurilor la energie. La ultima cotație de închidere, de 2,0200 lei/acțiune, capitalizarea de piață se situează la 1,44 miliarde lei (324,37 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
bvb
bursa
aluminiu
marian nastase