Altur Slatina își vinde acțiunile deținute la cinci SIF-uri, pentru a rambursa creditele

Altur Slatina își vinde acțiunile deținute la cinci SIF-uri, pentru a rambursa creditele
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2017

Acționarii producătorului de piese auto Altur SA Slatina (simbol bursier ALT) ar putea aproba într-o ședință extraordinară a adunării generale din 17 martie vânzarea pachetelor de acțiuni pe care societatea le deține la cele cinci societăți de investiții financiare (SIF), potrivit unui raport al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sumele obținute vor fi utilizate pentru: rambursare credite bancare în proporție de 75% din suma rezultată iar diferența de 25% va fi folosită la plata materiei prime la furnizorul principal Alro SA Slatina și investiții în utilaje tehnologice performante", arată raportul societății.

Vânzarea va fi efectuată prin intermediul Raiffeisen Bank, cu un comision ce nu va depăși 0,15%, menționează documentul, scrie News.ro.

Compania Altur este listată la Bursa de Valori București are o valoare de piață de 28,9 milioane lei (6,4 milioane euro), la ultimul preț de închidere, de 0,0350 lei/acțiune.

În primele nouă luni ale anului trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 69,6 milioane lei și pierderi de 1,2 milioane lei.

Altur Slatina face parte din grupul de companii deținut de moștenitorii lui Cătălin Chelu, om de afaceri care a decedat în 2014.

Noul Nokia 3310 ar urma să aibă același design dar dimensiuni mai mici CITEȘTE ȘI Noul Nokia 3310 ar urma să aibă același design dar dimensiuni mai mici

Celule Electrice Băilești, una din firmele controlate de moștenitorii lui Cătălin Chelu și care a figurat ca acționar cu 14,8% la Altur Slatina, a intrat în faliment luna trecută.

Printre acționarii Altur se numără și Mecanica Roteș (28,15%), companie controlată tot de moșternitorii omului de afaceri Cătălin Chelu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
altur slatina
sif-uri