Angajații Băncii Transilvania primesc acțiuni gratuite de 50 milioane lei. Principalele evoluțiii la bursă

Angajații Băncii Transilvania primesc acțiuni gratuite de 50 milioane lei. Principalele evoluțiii la bursă

Sursa foto: Wrangier / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iul 2017

La finalul unei ședințe BVB cu rulaj mai mic de 3 milioane de euro, Banca Transilvania a anunțat acordarea de 17 milioane acțiuni cu titlu gratuit către personal și membri ai fostelor conduceri. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața a parcurs, azi, o ședință de stagnare, în absența unor ordine consistente din partea investitorilor. Doar 4 emitenți au avut rulaje mai mari de 1 milion de lei.

Ricoșeul puternic din minime dă semne de slăbiciune, azi fiind a 3-a zi consecutivă în care piața de acțiuni românească a eșuat în continuarea aprecierilor. Indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,06%, până la nivelul de 8.323,40 puncte, iar indicele compozit BET Plus a oscilat neconcludent în jurul referinței.

„După un parcurs extraordinar în primele 5 luni ale anului, bursa de la București a bătut pasul pe loc în prima parte a verii”, a declarat, pentru Profit.ro, Alexandru Combei, Investment Manager la BRD Asset Management. „Este totuși de remarcat că indicii au reușit să recupereze sincopa de la sfârșitul lui iunie când unele declarații ale membrilor noului guvern au speriat investitorii.” Managerul de fonduri spune că performanța bursei locale este remarcabilă în prima jumătate a verii, cu atât mai mult cu cât o serie de piețe de acțiuni din lume au avut de suferit în anumite momente de pe urma volatilității randamentelor obligațiunilor.

Un star al industriei fondurilor de investiții se confruntă cu neîncrederea clienților. Retrageri de aproape jumătate de miliard de dolari numai în aceste săptămâni CITEȘTE ȘI Un star al industriei fondurilor de investiții se confruntă cu neîncrederea clienților. Retrageri de aproape jumătate de miliard de dolari numai în aceste săptămâni

Ezitarea pieței românești survine chiar și în contextul unei zile preponderent pozitive pentru bursele europene, cu aprecieri pe linie pentru principalii indici: +0,51% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,24% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,56% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,33% pentru indicele DAX de la Frankfurt. La nivel regional, închideri în ton cu restul piețelor au avut indicii WIG20 de la Varșovia și BUX de la Budapesta, +0,81% și, respectiv +0,79%, în timp ce indicele PX de la Praga a suferit un declin de 0,32%.

SIF Banat Crișana, cel mai tranzacționat emitent pentru a 2-a ședință de la BVB din ultimele 3 sesiuni

Lipsa de suflu a bursei se vede mai degrabă la nivelul activității de tranzacționare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 12,70 milioane lei (2,78 milioane euro). „Interesul investitorilor a mai scăzut, ceea ce s-a reflectat și în volume mai mici de tranzacționare, explicabil având în vedere sezonalitatea și faptul că pentru multe companii a trecut data ex-dividend”, spune Combei de la BRD AM.

Pentru a 3-a zi consecutivă, au fost tranzacții relevante pe titlurile SIF Banat Crișana (SIF1), respectiv schimburi în valoare de 2,55 milioane lei. Luni în piața reglementată pe acest emitent a fost un rulaj de 8,40 milioane lei, în principal în sarcina a 2 transferuri care au asigurat jumătate dn acest rulaj, iar marți în piața deal a fost efectuată o tranzacție specială în valoare de 1,99 milioane lei.

Pragurile la SIF-uri vor fi discutate în toamnă. Variante: mutarea deciziei la acționari, dar și ridicarea completă CITEȘTE ȘI Pragurile la SIF-uri vor fi discutate în toamnă. Variante: mutarea deciziei la acționari, dar și ridicarea completă

Indicele financiar BET-FI, în structura căruia se află SIF-urile, s-a apreciat cu 0,24%, până la nivelul de 33.656,62 puncte. Cel mai important emitent din componența sa, Fondul Proprietatea (FP), a câștigat 0,23% la nivelul capitalizării bursiere, pe volume echivalente cu 1,83 milioane lei, prețul de închidere diind de 0,8730 lei/acțiune.

Banca Transilvania, acțiuni gratuite către angajați în valoare de aproape 50 milioane lei

Al 2-lea rulaj al zilei, de 2,11 milioane lei, l-au avut titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au apreciat cu 0,51%, până la prețul de 2,9350 lei/acțiune. Astăzi, după închiderea ședinței de tranzacționare, instituția de credit a anunțat că va acorda cu titlu gratuit, în cadrul unui program de fidelizare a angajaților, un număr de 17 milioane de acțiuni către personal și foștii reprezentanți ai conducerii, care, la prețul de închidere de astăzi, au o valoare cumulată de 49,89 milioane lei (10,83 milioane euro).

Hotărârea a fost luată în Consiliul de Administrație de ieri și are la bază aprobarea din Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 27 aprilie 2016 privind un program de fidelizare a personalului derulat pentru o perioadă de 3 ani.

Zi „roșie” cu volume slabe pe segmentul energetic

Deși prețul țițeiului a urcat azi în piețele internaționale la cel mai ridicat nivel din ultimele 8 săptămâni, petrolul Brent atingând chiar și nivelul de 51,00 dolari/baril, sectorul energetic de la BVB a subperformat față de restul pieței, cu un declin de 0,39% al indicelui BET-NG. Cel mai lichid emitent din structura sa, Romgaz Mediaș (SNG), a câștigat 0,18% în valoare de piață, prețul de închidere fiind de 28,45 lei/acțiune, într-o sesiune în care tranzacțiile s-au ridicat la 1,35 milioane lei.

Pentru perioada următoare, Combei de la BRD se așteaptă ca bursa să mai ofere perioade „cu randamente interesante”, având în vedere fundamentele economice și posibila (chiar dacă cu o probabilitate mică pe termen scurt), de îmbunătățire a statutului BVB ca piață emergentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
brd am
banca transilvania
romgaz
sif banat crisana
bursa
bvb