Banca Transilvania atinge o deținere integrală la divizia de administrare a activelor financiare din grup. Planuri de dezvoltare a BT Asset Management după ce a cumpărat pentru 24 milioane lei 20% din societate - surse

Banca Transilvania atinge o deținere integrală la divizia de administrare a activelor financiare din grup. Planuri de dezvoltare a BT Asset Management după ce a cumpărat pentru 24 milioane lei 20% din societate - surse
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 aug 2021

SIF Banat-Crișana a vândut, pentru 14 milioane de lei, 10% din acțiunile BT Asset Management către Banca Transilvania, banca ajungând astfel la o participație de 100% din titlurile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BT Asset Management este divizia de administrare a activelor financiare deținută majoritar de Banca Transilvania. Recent a primit avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru lansarea unui Fond imobiliar de investiții alternative, denumit BT Property.

Într-un răstimp în care bursa românească se diversifică prin atragerea unor nume noi și investitorii de retail redescoperă piața de capital, crește interesul jucătorilor mari pentru dezvoltarea societăților de administrare a activelor financiare.

Grupul Banca Transilvania (TLV) dobândește, în acest context, 100% din BT Asset Management, companie unde mai aveau dețineri istorice 2 SIF-uri. După ce SIF Oltenia a (SIF5) a vândut pentru 10 milioane lei deținerea sa de 10%, a venit acum rândul SIF Banat-Crișana (SIF1) de a înstrăina un pachet de o dimensiune similară, de data aceasta pentru suma de 14 milioane lei, conform informațiilor oținute de Profit.ro de la surse apropiate tranzacțiilor. În ultimul raport anual, participația veche din anul 2005 era prinsă în bilanț la valoarea de 5,56 milioane lei.

SIF Muntenia lansează o ofertă publică de răscumpărare la un preț apropiat celui de piață CITEȘTE ȘI SIF Muntenia lansează o ofertă publică de răscumpărare la un preț apropiat celui de piață

Cu acționarii minoritari îndepărtați, Grupul Banca Transilvania are acum cale liberă de a dezvolta societatea, inclusiv prin capitalizarea suplimentară a acesteia. Conglomeratul financiar beneficiază de o forță de vânzări prin rețeaua de unități teritoriale a Băncii Transilvania, iar accesul existent deja la o clientelă cu economii ce se interesează de diversificarea plasamentelor, însă reglementările impuse la nivel european legate de abordarea potențialilor investitori frânează mult folosirea acestui avantaj competitiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
bt asset management
banca transilvania
sif banat crisana
sif oltenia
bvb
bursa