Comisia Europeană a propus un al treilea val de reforme din ultimii șase ani pentru uniunea piețelor de capital

Comisia Europeană a propus un al treilea val de reforme din ultimii șase ani pentru uniunea piețelor de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2021

Comisia Europeană a propus un al treilea val de reforme din ultimii șase ani pentru uniunea piețelor de capital, care să concureze mai bine cu centrele financiare din Londra și New York, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Proiectul UE de a crea o uniune a piețelor de capital (CMU) a suferit o lovitură când Marea Britanie și marele său sector financiar au părăsit blocul european. Pentru a menține proiectul pe drumul cel bun, Comisia Europeană executivă a UE a propus stabilirea unei unui registru al prețurilor acțiunilor și obligațiunilor și să ofere investitorilor informații gratuite despre companii, scrie News.ro.

SURPRIZĂ - Producătorul canadian de energie regenerabilă Grasshopper Energy și prințul Ștefan Sturdza semnează pentru proiecte de 1 miliard de dolari în România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Producătorul canadian de energie regenerabilă Grasshopper Energy și prințul Ștefan Sturdza semnează pentru proiecte de 1 miliard de dolari în România

De asemenea, Comisia a propus ajustări ale fondurilor de investiții pe termen lung și o coordonare mai bună a reglementării activității acestora.

Comisia dorește să faciliteze strângerea de fonduri pentru ca firmele să își atingă obiectivele climatice și să se redreseze din lovitura financiară dată de pandemia de Covid-19.

De asemenea, Brexit a creat un concurent financiar al Bruxelles-ului

”Este important să ne dezvoltăm propriile piețe de capital”, a spus șefa pentru servicii financiare din UE, Mairead McGuinness.

Registrul de prețuri ale instrumentelor financiare și centru lunic de informare vor crea ”un moment decisiv” pentru uniunea piețelor de capital atunci când vor fi implementate, a spus ea.

”Există o mulțime de factori buni care se unesc pentru a face ca dezvoltarea uniunii pieței de capital să fie mai probabilă decât dacă nu am avea acele forțe care să ne împingă către durabilitate”, a spus ea.

Propunerile vor avea nevoie de aprobarea Parlamentului European și a statelor UE pentru a deveni legi, fiind așteptate compromisuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni