CONFIRMARE Proprietarii Dedeman au ajuns cel mai important acționar al producătorului de materiale de construcții Cemacon Zalău, cu o valoare a participației de peste 6 milioane euro. Obligație pentru o ofertă publică de preluare

CONFIRMARE Proprietarii Dedeman au ajuns cel mai important acționar al producătorului de materiale de construcții Cemacon Zalău, cu o valoare a participației de peste 6 milioane euro. Obligație pentru o ofertă publică de preluare
Thomas Dincă
Thomas Dincă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 dec 2017

Retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare Dedeman, deținut de frații Pavăl, a cumpărat un nou pachet de acțiuni, de peste 13,4 milioane titluri, la producătorul de materiale de construcții Cemacon și a devenit principalul acționar al companiei, având cea mai mare deținere. În primăvară, frații Pavăl au cumpărat acțiuni și prin intermediul companiei PIF Industrial, ajungând atunci să dețină o treime din acțiuni, cu foarte puțin sub participația fondului Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief, fondat de BCR în jurul grupului bancar austriac Erst, din acționariatul căruia face parte și compania CEFS a omului de afaceri Florin Pogonaru. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a fost anunțată de ieri de Profit.ro și oficializată astăzi de Dedeman.

Acum, frații Pavăl controlează, prin Dedeman și PIF Indistrial, 44,8% din acțiuni, peste fondul Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief (cu 33%), care a cumpărat creanțele asupra companiei de la cel mai important creditor al acesteia, BCR.

La prețul tranzacției de 0,55 lei/acțiune, valoarea participației este de 27,88 milioane lei (6,02 milioane euro).

La acest nivel, capitalizarea bursieră a Cemacon se ridică la 62,69 milioane lei (13,53 milioane euro).

Familia Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, semnează o nouă tranzacție imobiliară - cumpără un teren al Romexpo cu aproape 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI Familia Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, semnează o nouă tranzacție imobiliară - cumpără un teren al Romexpo cu aproape 5 milioane de euro

Depășind pragul de 33%, trebuie să efectueze o ofertă publică de preluare, obligatorie conform legislației de capital.

Reglementarea în domeniul pieței de capital prevede obligativitatea derulării unei oferte publice de cumpărare/preluare, dacă un investitor intenționează să dobândească un anumit pachet de acțiuni depășind 33%, respectiv 50% ("poziții de control") din capitalul social al emitentului.

Oferta publică de preluare va avea obiect toate acțiunile respectivului emitent aflate în circulație și va trebui lansată în maximum două luni de la dobândirea acestei poziții, până la derularea acesteia drepturile aferente valorilor mobiliare depășind poziția de 33% fiind suspendate. Investitorul ofertant sau persoanele cu care acționează în mod concertat nu mai pot achiziționa, prin alte operațiuni, acțiuni ale aceluiași emitent.

EXCLUSIV Noul director general al Bursei este Adrian Tănase, cel care a avut în administrare fondurile de pensii ale NN și ING. Cum a fost înclinată balanța CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noul director general al Bursei este Adrian Tănase, cel care a avut în administrare fondurile de pensii ale NN și ING. Cum a fost înclinată balanța

Oferta din partea celui care dorește să dobândească o poziție de control trebuie făcută publică, pentru a permite celor care nu doresc să rămână acționari să își vândă acțiunile înainte de dobândirea de către ofertant a uneia dintre pozițiile respective. 

În acționariatul Cemacon se mai regăsesc Consulanță Andrei & Andrei, cu 15,43% din titluri, și CIT Resources SA din București cu 10,92% din acțiuni.

Cemacon și-a dublat profitul în primele 9 luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la o cifră de afaceri apropiată de rezultatul precedent. Astfel, la o cifră de afaceri apropiată de cea obținută în primele 9 luni din 2016, de 73,9 milioane lei, a dublat nivelul profitului net, la 13,8 milioane lei. "Utilizând în propoție de 100% capacitățile de producție ale ambelor fabrici, am crescut prin eficientizare", spune conducerea societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
dedeman
bvb
bursa