Creșteri pe linie la BVB, însă pe volume mult reduse. Jumătate din rulaj, asigurat de bănci

Creșteri pe linie la BVB, însă pe volume mult reduse. Jumătate din rulaj, asigurat de bănci
scris 26 iul 2018

Bursa de la București a închis în urcare joi, în ton cu piețele europene, însă pe un rulaj mult în scădere, asigurat în proporție de peste 50% de două acțiuni bancare.

“Armistițiul” încheiat ieri de Donald Trump și Jean-Claude Juncker pentru evitarea unui război comercial SUA-UE a ridicat prețul acțiunilor pe piețele de capital europene. Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 0,9%, susținut de creșteri importante la Frankfurt (+1,83%) și Paris (+1%) și mai puțin de bursa londoneză, care a închis cu un avans de sub 0,1%.

La București, BET și BETPlus au consemnat aprecieri apropiate, de 0,79%, respectiv 0,75%, după ce ieri au stagnat. Volumele au scăzut însă de la 44 milioane lei la 16 milioane lei, cel mai mic rulaj din ultimele 10 zile.

De ce a eșuat oferta Alro. Cererea internă a fost la susținere, însă au lipsit străinii. Ce spun investitorii CITEȘTE ȘI De ce a eșuat oferta Alro. Cererea internă a fost la susținere, însă au lipsit străinii. Ce spun investitorii

BRD-Groupe Societe Generale (BRD) și Banca Transilvania (TLV) au fost cei mai tranzacționați emitenți, schimburile pe cele două acțiuni însumând aproape 8,1 milioane lei, peste jumătate din rulajul total. Titlurile BRD s-au apreciat cu 2,9%, până la prețul de 14,20 lei, pe schimburi de aproape 4,24 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la BVB, Banca Transilvania, a închis la un preț de 2,51 lei, pe fondul unui rulaj de 3,83 milioane lei.

Fondul Proprietatea (FP), pe locul trei în topul celor mai tranzacționate companii astăzi, a consemnat schimburi de 2,76 milioane lei și o apreciere la nivelul prețului de 0,56%, până la 0,89 lei pe unitate.  

Romgaz (SNG), “vedeta” sesiunilor precedente în contextul semnalelor venite de la Guvern pe tema unei eventuale plafonări a prețului la gazele naturale, a coborât de pe podium, cu un rulaj de 1,84 milioane lei, fiind urmată de OMV Petrom (SNP), cu schimburi de 1,15 milioane lei.

Indicele sectorului energetic s-a apreciat cu 0,36%, o creștere apropiată, de 0,28%, fiind înregistrată și pentru indicele financiar BET-FI.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
actiuni