De pe orbită, la vânzare pe bursă

De pe orbită, la vânzare pe bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2021

Acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu aproape 3% după ce fondatorul Richard Branson a vândut o parte din participația sa la companie, pentru circa 300 milioane de dolari. Acesta a efectuat un zbor în spațiu luna trecută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Virgin Galactic au scăzut în ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii cu aproape 3% după ce fondatorul miliardar Richard Branson a vândut o parte din participația sa la companie, pentru circa 300 milioane de dolari, transmite Reuters, preluată de News.ro. Branson a vândut peste 10 milioane de acțiuni, între 10 și 12 august, potrivit unei declarații depuse la autoritatea de reglementare a sectorului financiar.

Vânzarea a avut loc la o lună după ce compania de turism spațial a finalizat primul zbor de testare în spațiu cu echipaj complet, cu Branson la bord.

Cineworld, proprietarul celui mai mare lanț de cinematografe din România, puternic afectat de pandemie, ia în calcul o listare la New York CITEȘTE ȘI Cineworld, proprietarul celui mai mare lanț de cinematografe din România, puternic afectat de pandemie, ia în calcul o listare la New York

Banii din vânzarea acțiunilor vor fi folosiți pentru a sprijini afacerile de agrement și de călătorii afectate de pandemia de coronavirus ale Virgin Group, precum și pentru a dezvolta noi afaceri, a spus un purtător de cuvânt al conglomeratului britanic.

Cea mai recentă vânzare îl lasă pe Branson cu aproximativ 46,3 milioane de acțiuni în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de dolari. În aprilie, Branson a vândut acțiuni în valoare de peste 150 de milioane de dolari. Virgin Investments este cel mai mare acționar al companiei de turism spațial, care, potrivit datelor din luna iunie, are o participație de aproximativ 22% la aceasta, potrivit datelor firmei Refinitiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin galactic
richard branson
bursa