Debut „verde” în prima sesiune de tranzacționare a săptămânii de la BVB

Debut „verde” în prima sesiune de tranzacționare a săptămânii de la BVB
scris 12 feb 2018

După ce indicii americani au forțat vineri o închidere pozitivă, iar sesiunea asiatică a fost dominată de calm, și la BVB deschiderea a fost pozitivă, cotațiile avansând în medie cu peste un procent și jumătate.

După săptămâna-șoc în care indicele Dow Jones Average Industrial s-a depărtat cu 10% de maxime, iar indicele reprezentativ BET de la BVB a preluat din șoc pentru un declin de aproape 3%, piața românească de capital are astăzi un debut pozitiv, influențat și de evoluția calmă a piețelor asiatice.

După primele 20 de minute de tranzacționare, indicele BET a avansat cu 1,59%, până la nivelul de 8.129,85 puncte, iar indicele compozit BET Plus câștigase. Primele cele mai tranzacționate 16 acțiuni erau toate „pe verde”, cu o creștere chiar de 7,81%, până la prețul de 3,4500 lei/acțiune pentru titlurile Alro Slatina (ALR), companie care a raportat în această dimimeață că anul trecut a obținut un profit net record, de 318 milioane lei, de aproape 5 ori mai mare decât cel din anul 2016.

EXCLUSIV Analiză Banca Transilvania: Prețul petrolului brut poate depăși 70 dolari barilul, cu 10% peste nivelurile actuale. Probabilă influență și pentru aprecierea acțiunilor OMV Petrom CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Analiză Banca Transilvania: Prețul petrolului brut poate depăși 70 dolari barilul, cu 10% peste nivelurile actuale. Probabilă influență și pentru aprecierea acțiunilor OMV Petrom

Volumele sunt, însă mici. Titlurile Nuclearelectrica (SNN) se aflau pe primul loc în topul tranzacțiilor, cu transferuri de aproximativ 276.000 de lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Schimburi de aproximativ 200.000 de lei au mai fost cu acțiuni OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV) și Romgaz Mediaș (SNG).

Prin contrast, la ședința de deprecieri puternice de marțea trecută, când indicii pierdeau aproape 3%, primele cele mai tranzacționate 3 titluri adunaseră deja, după prima oră de tranzacționare, transferuri de peste 1 milion de lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bvb
bursa
romgaz
banca transilvania
nuclearelectrica
omv petrom
alro