Decizie surpriză: Papalekas îl aduce pe șeful CA al clubului de fotbal Chelsea pentru a impune Globalworth pe piața de birouri din România

Decizie surpriză: Papalekas îl aduce pe șeful CA al clubului de fotbal Chelsea pentru a impune Globalworth pe piața de birouri din România
scris 13 dec 2017

Compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, liderul pieței de clădiri de birouri din România, l-a recrutat pe Bruce Buck (71 de ani), președintele Consiliului de Administrație al clubului de fotbal Chelsea, pentru postul de director neexcutiv, motivând că experiența acestuia în afaceri și tranzacții pe piețele de capital va ajuta dezvoltatorul să se impună decisiv pe piața de birouri din România și Polonia.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

"Suntem încântați să îl întâmpinăm pe Bruce în Consiliul de Administrație al Globalworth în acest moment de accelerare a ritmului în care ne străduim să impunem Globalworth ca principalul investitor de birou din regiune, activ în Polonia și România, și partener de alegere pentru o mare varietate de chiriași de înaltă calitate, care se extind în această regiune", a argumentat Geoff Miller, președinte al Globalworth, precizând că recrutarea a fost decizia lui Papalekas.

Tranzacție surpriză: Grupul italian Marcegaglia, unul dintre cei mai mari producători de țeavă din Europa, și-a vândut o parte din afacerea din România concurenților polonezi, cu peste 5 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Grupul italian Marcegaglia, unul dintre cei mai mari producători de țeavă din Europa, și-a vândut o parte din afacerea din România concurenților polonezi, cu peste 5 milioane euro

Până în vara acestui an, Bruce Buck, născut la New York, a coordonat operațiunile pentru Europa, ca Managing Partner, ale casei de avocatură britanice Skadden, Arps, Slate, Meagher și Flom, cu 22 de birouri și peste 1.700 de avocați în diferite țări, fiind în același timp și președintele clubului de fotbal Chelsea Londra și directorul neexcutiv al companiei miniere Petropavlovsk din Rusia.

Recent, Globalworth a atras 340 millioane de euro prin emisiunea de noi acțiuni lansată luna trecută, fondurile urmând să fie direcționate către proiecte de investiții în România și Polonia.

Prin intermediul acestui plasament, compania a atras o serie de investitori instituționali, atât noi, cât și deja existenți, pentru extinderea lichidității înainte de mutarea pe piața principală a Bursei de Valori din Londra, planificată pentru anul viitor.

Printre investitorii atrași este și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a preluat 4,4% din Globalworth, suma tranzacției anunțată de Profit.ro fiind de 50 milioane euro.

În prezent, compania este listată pe piața alternativă de capital de la Londra (AIM).

Dobânzile la credite pentru populație, limitate la 50% peste dobânda cheie a BNR - proiectul celui care a inițiat Legea dării în plată. Profit.ro a anunțat că senatorii dau verde unui proiect care limitează dobânda percepută de comercianți și IFN-uri CITEȘTE ȘI Dobânzile la credite pentru populație, limitate la 50% peste dobânda cheie a BNR - proiectul celui care a inițiat Legea dării în plată. Profit.ro a anunțat că senatorii dau verde unui proiect care limitează dobânda percepută de comercianți și IFN-uri

Luna trecută, Globalworth a anunțat că se extinde în Polonia, unde a depus o ofertă de cumpărare a minimum 50,01% și maximum 67,95 din acțiunile dezvoltatorului Griffin Premium. Griffin Premium este listată la Bursa de Valori din Varșovia din luna aprilie a acestui an, ocupându-se cu închirieri de proprietăți.

Compania are în portofoliu clădiri de birouri și rezidențiale, în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice. În prezent, compania deține un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro. Potrivit unui acord încheiat în decembrie 2016, fondul de investiții sud-african Growthpoint Properties va deveni acționar principal al companiei de investiții Globalworth până pe 31 decembrie 2017, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni de 26,9% în cadrul fondului imobiliar cu afaceri extinse în România, pentru 186,4 milioane de euro.

În vară, Globalworth a lansat la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) obligațiuni corporative, cu o valoare totală de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria pieței de capital românești.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
actiuni